Frankrijk

Zin in een heerlijke vakantie? Frankrijk is een land waar voor iedereen iets te doen is. Op cultuurgebied kent Frankrijk veel oude stadjes met smalle steegjes, ontelbaar veel kerken en kathedralen en overal zijn sporen te vinden van de oorlogen die het land gekend heeft (musea, restanten, ruïnes enz.). Op het gebied van natuur zijn er vele Nationale parken, grote rivieren en de mooie berggebieden zoals de Alpen, Pyreneeën en het Centraal-Massief.

Daarnaast wordt het grootste deel van Frankrijk omgeven door water. De kustlijn is grotendeels rotsachtig afgewisseld met grote brede zandstranden. De wateren rondom Frankrijk zijn ideaal geschikt voor watersporten. Andere zaken waarom Frankrijk wereldwijd bekend staat is het jaarlijkse wielerspektakel “Tour de France”, Disneyland Parijs, de Eiffeltoren en natuurlijk de uitgestrekte zonnebloemvelden en wijngaarden. Jaar na jaar trekken vele toeristen richting Frankrijk om van al dit pracht te genieten.

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  Languedoc-Roussillon Residence Thetis
  Op slechts 700 meter van het strand hebben wij een rolstoelgeschikt appartement (90 m²), gelegen op de begane grond en geschikt voor 6 personen, voor u beschikbaar. Canet-en-Roussillon ligt in het Departement Pyrénées-Orientales (66). Het grootste deel van het grondgebied (met uitzondering van het district Fenolheda) was onderdeel van het Vorstendom Catalonië tot 1659. Catalaans wordt nog steeds (naast Frans) door een aanzienlijke minderheid van de bevolking gesproken. De Catalaanse namen van sommige gemeenten zijn afkomstig uit de Enciclopèdia Catalana en zijn bestemd voor vergelijking met de officiële Franse namen; zij wijzen niet op de huidige of voormalige taalkundige status van de gemeente.

  Canet Plage is in de zomermaanden en in weekenden met mooi weer een levendige badplaats aan de Middellandse Zee. Met een 4 km lange boulevard, restaurants en terrasjes, evenementen, avondmarkten en niet te vergeten het strand met alle gezellige strandtenten is het een zeer aangename badplaats voor het gehele gezin. Canet Plage is zeer rolstoelvriendelijk. De dichtbij gelegen luchthaven Rivesaltes (Perpignan), het TGV station in Perpignan evenals de snelweg richting Spanje maken Canet-en-Roussillon goed bereikbaar.

  Oléron,l’Accolade, Charente-Maritime
  Op het mooie eiland Oléron, Departement Charente-Maritime (17), ligt het kleinschalig vakantiepark in een mooi begroeid duingebied op 500 meter van zee. Het terrein is 1,6 ha. groot en bestaat uit een beneden- en een bovengedeelte die met een weg en een lift zijn verbonden. De paden zijn verhard en oude bomen, bijzondere planten, zoals orchideeën, maar ook rozen, stokrozen en klaprozen, zorgen voor een verrassende omgeving.

  Verspreid op het terrein staan acht ruime vakantiebungalows en vijftien kampeerplaatsen. Ook is er een groepsgebouw dat ruimte biedt aan een groep van negentien personen, een gemeenschappelijke ruimte en een centrale keuken. Centraal op het beneden gedeelte ligt het zwembad met een ruim zonneterras.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  (Thuis)zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen
  U kunt gebruikmaken van gediplomeerde verplegers voor uw thuiszorg ter plaatse. (nog niet op alle locaties mogelijk)
  Op de diverse locaties kunnen wij u voorzien van vele hulpmiddelen.
  Desgewenst kunnen wij u voorzien van een scootmobiel of Swiss Trac. (nog niet op alle locaties mogelijk)
  Algemene informatie
  Officiële naam: Franse Republiek
  Hoofdstad: Parijs (Paris)
  Inwoneraantal: 65.350.000 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Semi-Presidentiël Republiek
  Hoogste punt: 4.810 m (Mont Blanc)
  Vliegafstand: ca. 1 á 2 uur

  Bevolking
  De Fransen zijn wel behulpzaam als je Frans spreekt. Ze kunnen (of willen) bijna geen Engels spreken. En als je iets in het Engels vraagt, dan antwoorden ze in rap Frans. Neem je woordenboekje dus mee en doe moeite om een woordje Frans te spreken. Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten (o.a. Bretons).

  Elektriciteit
  In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

  Eten en drinken
  Er zijn ca. 13.000 eetzaakjes van bistro, brasserie tot restaurant, dus keuze in overvloed. ‘s Ochtends eten de Fransen croissants en pains au chocolat. Maar je kunt ook een half stokbrood (baguette) bestellen.

  Flensjes worden hier crêpes genoemd en schijnt de snack te zijn die men op straat eet. Je kunt kiezen uit diverse soorten crêpes zoals bijvoorbeeld een crêpe naturel met suiker. De crêpe wordt op een soort plaat gebakken en daarna vier keer opgevouwen tot een soort frietzak. De prijzen variëren van € 1,50 in een meeneemzaak tot € 5,00 op de terrasjes.

  Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  In Frankrijk wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Frankrijk is onder te verdelen in drie verschillende klimaten. Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Daarnaast hebben het uiterste zuiden en oosten een mediterraan klimaat en de Franse Alpen een hooggebergteklimaat. De winters zijn zacht met in de berggebieden veel sneeuwval. De zomers zijn warm met in het zuidoosten de hoogste temperaturen.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  In Frankrijk moet u aan de rechterkant van de weg rijden en er komen vele tolwegen voor. Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om een alcoholtest in uw voertuig aanwezig te hebben. Deze is o.a. te koop bij de grotere Franse tankstations en supermarkten of bij een Nederlandse ANWB winkel.