Andalusië, Sevilla

Sevilla, Confortel Puerta Triana Hotel
Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco. De stad staat in Spanje ook bekend om het niet-officiële, maar zeer afwijkende dialect dat er gesproken wordt. Door de uitspraak zijn de “sevillanos” zelfs voor andere Spanjaarden niet altijd te verstaan. Sevilla heeft een eigen luchthaven.

Confortel Puerta Triana Hotel is gelegen in het hart van de historische wijk en het belangrijkste winkelcentrum van Sevilla. Dat is een perfecte plek voor de besteding van een dag sightseeing of winkelen.

Dit schilderachtige hotel met een modern en gastvrij ontwerp heeft 68 kamers, waaronder een aantal fraaie kamers aangepast voor rolstoelgebruikers. Het geheel is in recent (2007) gerenoveerd.

  Algemene informatie
  Confortel Puerta Triana Hotel maakt deel uit van een hotelketen. Alle vestigingen van de Confortel hotelketen beschikken over een ISO 170001 certificaat inzake de toegankelijkheid. Het motto: “Confortel toegankelijk voor iedereen!”.

  De hotels zijn niet alleen aangepast voor-, maar worden ook (mede) gerund door gehandicapten.

  Een ideale bestemming voor…..
  Iedereen die op zoek is naar een goede kwaliteitsaccommodatie in het hart van deze historische plaats.

  Locatie
  Gelegen in het hart van de historische wijk met het belangrijkste winkelcentrum van Sevilla.
  De toegankelijkheid in en rond het hotel is goed. Rolstoelgebruikers hebben in de omgeving hier en daar mogelijk enige ondersteuning nodig.

  Accommodatie
  Het schilderachtige hotel met een modern en gastvrij ontwerp heeft 68 kamers (1, 2, 3 persoons), waaronder een aantal fraaie kamers aangepast voor rolstoelgebruikers. Het geheel is in recent (2007) gerenoveerd.
  De kamers zijn volledig uitgerust met airconditioning, verwarming, gratis draadloos internet en een minibar met gratis water. De aangepaste kamers met zeer moderne ontwerpen combineren beginselen van flexibiliteit met het concept van een ontspannen omgeving. De effen kleuren in alle ruimten maken een ontspannen omgeving als tegenprestatie voor de functionele mogelijkheden van de gasten.

  Faciliteiten
  Het hotel beschikt over een 24 uurs receptie, een lobby, relax zone, internet faciliteit, TV zone, bibliotheek en een vergaderruimte voor 10 personen.

  ‘Wining en dining’
  Het hotel heeft een (ontbijt) buffetrestaurant en een koffie lounge.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  De kamers beschikken over een

  • airco
  • verwarming
  • draadloos internet
  • minibar met gratis water

  Op aanvraag zijn hulpmiddelen (zoals scootmobiel, rolstoel) en thuiszorg (Nederlands) beschikbaar. Dialyse mogelijk.
  Persoonlijke verzorging/hulp kan direct bij uw kamerreservering worden geboekt. Maatwerk wordt geleverd!

  Bezienswaardigheden
  Sevilla wordt door velen een ‘openluchtmuseum’ genoemd, en staat vol met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen, overblijfselen van vele verschillende culturen. Het is teveel om op te noemen, u kunt zich er geheel in onderdompelen.
  Voor velen is ook het belangrijkste winkelcentrum van de stad een reden om een dagje langer te blijven….. U hoeft zich in elk geval geen moment te vervelen.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.