Spanje

Spanje is een prachtig land met mooie authentieke dorpjes en een prachtige natuur
De prachtige stranden, het bruisende nachtleven, de historische steden, maken Spanje tot een gewilde bestemming voor elk soort reis. Het is een land met een grote geografische en culturele diversiteit. Spanje is soms een verrassing voor mensen die alleen Spanje`s reputatie als massabestemming voor een strandvakantie kennen. Het land heeft alles, van groene weilanden in de Noordelijke provincies, tot bijna verlaten met sneeuw bedekte bergen in het Zuiden. Gemiddeld heeft Spanje ongeveer 315 zonnige dagen per jaar.

Toegankelijkheid voor rolstoel en scootmobiel
Goed aangepaste infrastructuur voor rolstoelers.
Aangepaste stranden met speciale verharding voor rolstoel en rollator.
Mogelijkheid van huur van diverse types scootmobiel, (elektrische) rolstoelen, Swiss Trac, aangepaste auto’s etc..

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  Accommodaties op vasteland van Spanje

  top
  Andalusië, Sevilla, Confortel Puerta Triana Hotel
  Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden.

  top
  Catalonië, Barcelona, 5 Hotels in Barcelona
  Barcelona, hoofdstad van de autonome regio Catalonië en de provincie Barcelona. Het is de op één na grootste stad van Spanje. Een zeer geliefde bestemming voor een stedentrip.

  Barcelona heeft een van de grootste commerciële centra van Europa, en ook ver buiten het centrum zijn veel winkelstraten te vinden. Het winkelcentrum van Barcelona is erg omvangrijk en beslaat de Gotische Wijk en El Born, en het merendeel van Eixample en Gràcia. Ook verderaf gelegen wijken als Sarrià, Sant Gervasi, Sant Andreu, Sants en Les Corts beschikken over een opmerkelijk groot aantal winkels.

  top
  Costa Blanca, Albir, Hotel Kaktus
  COSTA BLANCA betekent ‘Witte Stranden’. Dit gebied ligt halverwege de Spaanse oostkust aan de Middellandse Zee. Het is de kust van de Provincie Alicante met de gelijknamige hoofdstad en ook plaatsen als Benidorm, Altea en Valencia.

  U vliegt van een luchthaven naar keuze naar Alicante, in twee uur. Zo nodig aangepast vervoer brengt u in een uur naar Albir, een rustig, maar levendig kustplaatsje tussen het drukkere Benidorm (10 km.) en Alicante (50 km).

  top

  Costa Blanca, Benidorm, Zorg hotel, Zorg hotel
  In Benidorm, in het hart van de Spaanse streek Alicante, is het heerlijk om te verblijven. Op 2,5 uur vliegen vindt u zon, rust, bijzondere natuur en u kunt genieten van echte Spaanse tradities. Het appartementencomplex heeft een unieke ligging. U treft hier alles aan om een fijne tijd te hebben.

  top

  Costa Blanca, Albir, Rojales, Residencia Rojales
  In Rojales, in het hart van de Spaanse streek Alicante, is het heerlijk om te verblijven. Op 2,5 uur vliegen vindt u zon, rust, bijzondere natuur en u kunt genieten van echte Spaanse tradities. Het kleinschalige appartementencomplex heeft een unieke ligging. U treft hier alles aan om een fijne tijd te hebben. Naast een golfbaan vindt u ook een onder architectuur aangelegde tuin en een aangepast zwembad.

  top

  Costa De La Luz, Huelva, Hotel Confortel Islantilla
  Dit gebied loopt over een afstand van ongeveer 180 kilometer van de Portugese grens naar Tarifa, Spanje’s meest zuidelijke punt op het vasteland (Gibraltar).

  Gelegen in de moderne stedelijke ontwikkeling van Islantilla, in de ongerepte Costa de la Luz (Zuid-Spanje). Net 20 km. van de Algarve en op minder dan een uur rijden van de luchthaven Faro en op slechts 50 meter van een prachtig strand. Ligt het hotel aan het strand met een uitstekende bereikbaarheid en voorzieningen voor rolstoelgebruikers, de visueel gehandicapten en minder mobiele gasten…..

  top

  Costa del Sol, Fuengirola, Hotel Confortel Fuengirola
  COSTA DEL SOL betekent ‘Zon kust’ en is een goed ontwikkeld toeristengebied langs vrijwel de gehele Middellandse Zee kust van Andalusië, het zuidelijkste puntje van Spanje. Over een lengte van zo’n 150 kilometer omvat de Costa del Sol vele mooie stranden en verschillende bekende plaatsen zoals Malaga, Torremolinos en Marbella.
  Het gebied kent veel voorzieningen zoals jachthavens, golfbanen en alle vormen van vrijetijdsbesteding.
  Het moderne hotel gelegen aan de boulevard Fuengirolas, pal aan het strand en met uitzicht op de Middellandse Zee.

  De jachthaven ligt op loopafstand van het hotel, evenals de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  De toegankelijkheid in en rond het hotel is over het algemeen goed. Rolstoelgebruikers hebben in de omgeving hier en daar mogelijk enige ondersteuning nodig. Het staat bekend als een hotel met uitstekende (aangepaste) faciliteiten in het hart van Fuengirola.

  top

  Madrid, 4 Hotels
  Madrid, het Spaanse hart van kunst en entertainment
  Het moderne Madrid is één van de groenste steden in Europa en de meest populaire bestemming in Spanje. Of u nu van het het legendarische nachtleven of een flamenco-show wil genieten, Madrid heeft voor ieder wat wils.

  Begin uw avond op Puerta del Sol, een van de meest drukke plekken van de stad. Geniet van heerlijke tapas en sangria in de wijk La Latina, ten zuiden van het meest beroemde plein van de stad: Plaza Mayor. Geniet in de prachtige parken, kathedralen, kerken, musea en andere staaltjes van fraaie bouwkunst, je komt ogen tekort……

  top
  Valencia, 2 Hotel
  Valencia, hoofdstad vis de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia. Het is de op twee na grootste stad van Spanje. Een zeer geliefde bestemming voor een stedentrip.

  Valencia is een boeiende en charmante stad waar de rijkdommen van vroeger en nu naadloos in elkaar overvloeien. Mooie voorbeelden hiervan zijn het historische centrum dat een ware facelift onderging en de wijk El Carmen die omgetoverd werd tot het mekka voor nachtvlinders en kunstenaars.

  top

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Vervoer
  Ons zorghotel heeft rolstoelvervoer. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn. Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg in Spanje. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Excursies en activiteiten
  U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante en avontuurlijke activiteiten en excursies.

  Alicante telt ruim 322.000 inwoners. Alicante is bij de toeristen vooral geliefd vanwege zijn geriefelijke klimaat en zijn mooie stranden. Alicante heeft echter nog meer dan een mooi klimaat en stranden te bieden, namelijk historische gebouwen, kastelen, interessante musea en een bruisend nachtleven, en hier vindt u handige informatie over wat u zoal kunt zien en doen in Alicante.

  Castillo de Santa Bárbara in Alicante
  Dit kasteel bevindt zich boven op de 166 meter hoge Monte Benacantil, welke hoog uittorent boven Alicante. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het kasteel bestaat uit een complex van gebouwen en verdedigingsmuren en het is één van de grootste kastelencomplexen van het Middellandse Zeegebied. Het kasteel is vrij toegankelijk en in het kasteelgebied zijn diverse tuinen aangelegd. Verder zijn er terrasjes, kiosken en tentoonstellingsruimten te vinden. Naar boven kunt u zowel te voet als met een lift.

  De MARQ
  De MARQ is het Stedelijk Archeologisch Museum. U kunt er kennis maken met de verschillende beschavingen die in Alicante sporen nalieten, en dit zijn vooral de Iberische, de Griekse en de Romeinse. Verder kunt u in het museum kennis maken met Lucentum, oftewel het Romeinse Alicante. Dit is een ruïnenstad die nog steeds te bezoeken is. De MARQ behoort tot de meest vooruitstrevende archeologische musea in Europa.

  Santa Cruz
  Tegen de helling van de eerder genoemde Monte Benacantil is de oude wijk Santa Cruz gebouwd. Het is een geheel van smalle schilderachtige straatjes, trappetjes en witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegels. De wijk is al gedeeltelijk opgeknapt en in de wijk bevindt zich ook de ‘Ermita Santa Cruz’, oftewel de Hermitage van het Heilig Kruis.

  De stranden van Alicante
  Alicante en trouwens de gehele Costa Blanca zijn beroemd vanwege de prachtige stranden, de lange zonovergoten dagen en de kristalheldere wateren. Jaar na jaar krijgen de stranden van Alicante een blauwe vlag, dus zon- en strandliefhebbers vinden er alles wat ze zoeken. In en vlak buiten Alicante liggen in totaal 9 stranden en alle zijn ze breed en schoon. Wel is er een afwisseling van gouden zandstranden en meer rotsachtige delen. Het belangrijkste strand is het 5 kilometer lange Playa de San Juan. Dit strand kent vele faciliteiten en eindigt bij de rotsen bij Las Huertas. Hier liggen dan de (naakt)stranden Palmera, Cantalares en Judíos. Verder naar het zuiden vinden we dan de stranden Almadraba en Albufereta. Deze twee stranden zijn ideaal voor watersporters. In Alicante zelf ligt er naast de oude haven nog een stadsstrand.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.