Costa de la Luz, Huelva

Huelva, Confortel Islantilla Hotel
COSTA DE LA LUZ betekent ‘Kust van het Licht’. Dit gebied loopt over een afstand van ongeveer 180 kilometer van de Portugese grens naar Tarifa, Spanje’s meest zuidelijke punt op het vasteland (Gibraltar). Het bestaat uit twee verschillende gebieden, gescheiden door Europa’s grootste nationaal park Doñana, bekend als een tussenstopplaats bij de vogeltrek. In termen van klimaat en geografie is het gebied gelijk aan de Portugese Algarve. Het is niet als ‘toeristisch gebied’ ontwikkeld, er is sprake van een gecontroleerde groei.

U vliegt van een luchthaven naar keuze naar het nabij gelegen Faro (Portugal) of Sevilla. Zo nodig aangepast vervoer brengt u in ongeveer een uur naar Huelva, een rustig, maar levendige kustplaats vlakbij de Portugese grens.

Confortel Islantilla Hotel is een toonaangevend hotel aan het strand met een uitstekende bereikbaarheid en voorzieningen voor rolstoelgebruikers, de visueel gehandicapten en minder mobiele gasten.

Gelegen in de moderne stedelijke ontwikkeling van Islantilla, in de ongerepte Costa de la Luz (Zuid-Spanje). Net 20 km. van de Algarve en op minder dan een uur rijden van de luchthaven Faro en op slechts 50 meter van een prachtig strand.

Het hotel is zeer goed toegankelijk (vrijwel gelijkvloers), evenals het nabijgelegen strandgedeelte. Daar zijn verschillende rolstoeltoegankelijke openbare toiletten. Er is een vlakke promenade en toegang tot het strand via een hellingbaan.

  Algemene informatie
  Confortel Islantilla Hotel maakt deel uit van een hotelketen. Alle vestigingen van de Confortel hotelketen beschikken over een ISO 170001 certificaat inzake de toegankelijkheid. Het motto: “Confortel toegankelijk voor iedereen!”.

  De hotels zijn niet alleen aangepast voor-, maar worden ook (mede) gerund door gehandicapten.

  Een ideale bestemming voor…..
  Koppels, gezinnen en groepen die willen ontspannen, weg alle drukte maar met toegang tot een complex van bars, restaurants en winkels, liever dan in een sterk toeristisch ontwikkelde omgeving. Het hotel is ook ideaal voor golfers, in de nabijheid zijn lokale cursussen.

  Locatie
  Gelegen in de moderne stedelijke ontwikkeling van Islantilla, in de ongerepte Costa de la Luz (Zuid-Spanje). Net 20 km. van de Algarve en op minder dan een uur rijden van de luchthaven Faro en op slechts 50 meter van een prachtig strand.

  Het hotel is zeer goed toegankelijk (vrijwel gelijkvloers), evenals het nabijgelegen strandgedeelte. Er zijn verschillende rolstoeltoegankelijke openbare toiletten. Er is een vlakke promenade en toegang tot het strand via een hellingbaan.

  Accommodatie
  Goed aangepaste kamers met rol-in douches en handgrepen. Alle kamers zijn voorzien van een breed (rolstoeltoegankelijk) balkon met uitzicht over zee of de golfbaan. Elke kamer is uitgerust met haardroger, satelliet-TV, minibar, kluisje, airconditioning/verwarming en een ADSL-aansluiting.

  Faciliteiten
  Een groot zwembad met tillift, uitgestrekte tuinen en directe toegang tot het strand. Verwarmd overdekt zwembad, een fitnessruimte met een fitnessruimte, aerobic, sauna en jacuzzi, panoramische liften, speeltuin, souvenirwinkel, kapsalon/beauty salon en discotheek. Wi-Fi in openbare ruimte. Het hotel biedt ook dagelijks entertainment-programma’s. In het hoogseizoen is er avond-entertainment. In de omgeving van het hotel is een nieuw ontwikkeld gebied van winkels, restaurants en bars (veel het hele jaar geopend), alles op korte afstand van het hotel.

  ‘Wining en dining’
  Het hotel biedt diverse mogelijkheden, zoals: Fogon de la Antilla – à la carte restaurant, Manhattan – buffet restaurant, New York Piano Bar, OLE-lobbby bar, Las Coquinas snack bar bij het zwembad (hoogseizoen) en disco.

  Ook voor een langdurig verblijf is Confortel Islantilla Hotel zeer geschikt. Buiten het hoogseizoen zijn de tarieven zeer aantrekkelijk!

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Een groot zwembad met tillift, uitgestrekte tuinen en directe toegang tot het strand. Verwarmd overdekt zwembad, een fitnessruimte met een fitnessruimte, aerobic, sauna en jacuzzi, panoramische liften, speeltuin, souvenirwinkel, kapsalon/beauty salon en discotheek. WiFi in openbare ruimte.

  De kamers beschikken over een

  • rol-in douche (met handgrepen)
  • airco
  • satelliet TV, adsl aansluiting
  • minibar
  • breed (rolstoeltoegankelijk) balkon
  • deurbreedte slaapkamer en badkamer 80 cm.
  • bedhoogte 50 cm.
  • toilethoogte 45 cm. (met handgrepen)

  Op aanvraag zijn hulpmiddelen (zoals scootmobiel, rolstoel) en thuiszorg (Nederlands) beschikbaar. Dialyse mogelijk.
  Persoonlijke verzorging/hulp kan direct bij uw kamerreservering worden geboekt. Maatwerk wordt geleverd!

  U hoeft zich geen moment te vervelen. Er zijn veel sportieve aktiviteiten in de buurt, o.a. meerdere golfbanen en een zeilschool.
  Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor een uitstapje. De Islantilla ligt in één van Spanjes minste drukke gebieden. De beroemde Algarve, met zijn vele resorts ligt op slechts 30 minuten rijden. De provinciale stad Huelva is dichtbij en de prachtige stad Sevilla op slechts 125 km.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.