Aruba

Op tropisch Aruba geniet u in een onvergelijkbare ambiance van zon, zee en strand. Hier vindt u voor elk wat wils en kunt u activiteiten afwisselen met de vele restaurants, winkels en spa. Geniet alvast en bekijk de video met de vele mogelijkheden op Aruba.

  Holliday In Resort
  Levendig hotel direct aan het strand. Naast het hotel ligt de gezellige beachbar Moomba. De vele faciliteiten en activiteiten zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen.

  Het resort beschikt over 5 aangepaste kamers op de begane grond met brede doorgangen, extra brede deuren, handvatten bij de toiletten en een zitje voor bij de douche of het bad.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Medische begeleiding en zorgfaciliteiten
  Op Aruba behoren thuis-/medische zorg en zelfdialyse tot de mogelijkheden. U kunt gebruik maken van een uitgebreid pakket aan zorg- en hulpmiddelen, zoals een elektrisch bed met lift, een strandrolstoel en nog veel andere opties. Ook het volgen van duiktherapie of lessen behoort tot de mogelijkheden.
  Excursies en activiteiten
  Dagelijks kan worden deelgenomen aan interessante of uitdagende excursies, waaronder een spectaculaire helikoptervlucht met fantastisch uitzicht op het eiland, diepzeevissen, introductieduiken, genieten van de rust en verbazingwekkende vlinderactiviteiten in de vlinderfarm en nog veel meer… Vervoer Zowel rolstoeltaxi’s, trikes, quads als touringcars kunnen worden geboekt. Een drie- of vierwielscootmobiel, elektrische of gewone rolstoelen kunnen voor u worden gereserveerd. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn.
  Aruba Golf Pilot van 29-april t/m 7 mei 2017
  Lees meer...
  • Desgewenst:
   – (rolstoel)vervoer van thuis naar luchthaven en terug.
   – het regelen van begeleiding op en met of zonder rolstoel van de luchthavens.
   – met gratis aanmelding van 2 mobiliteitsmiddelen en 15kg medische bagage
  • € 851,- Vliegticket E-Class p.p. vanaf bijvoorbeeld Amsterdam met KLM met maaltijd, 23kg ruim- en max 12kg handbagage
  • $ 209,- Holiday Inn hotel kamer per dag voor max. 2 volw. en 2k <12 jaar
  • $ 25,- Ontbijt per persoon per dag
  • $ 75,- rolstoel transfers 4p. per rit van-naar luchthaven
  • $ 60,- rolstoel transfers 4p. per rit van-naar de green
  • $ 10,- Standaard transfers per rit voor 1 persoon
  • $ 125,- Green fee voor deelnamen aan het tornooi

  Upgrades
  • € 3.045,- Vlucht met business class
  • $ 315,- per dag Standaard en aangepaste kamer met deels zeezicht
  • $ 339,- per dag Standaard kamer met zeezicht
  • $ 60,- per dag halfpension per persoon
  • $ 55,- per dag voor 3e persoon ouder dan 12j op kamer
  • $ 85,- Havanna’s dinner Cruise

  Vluchtprijzen zijn dagprijzen. Deze worden weergegeven in euro’s en kunnen op het moment van boeken wijzigen.
  De kosten samenhangend met uw verblijf op Aruba zijn in US dollars.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Praktische informatie Aruba
  Officiële naam: Aruba
  Continent: Caribbean
  Oppervlakte: 180 km²
  Hoofdstad: Oranjestad
  Inwoneraantal: ca. 107.635 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Vliegduur: circa 9 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Arubanen zijn erg vriendelijk en vooral internationaal georiënteerd, Hoewel er veel Amerikanen komen wordt er voornamelijk Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento gesproken. Elektriciteit 110 Volt; een verloopstekker is heel handig.

  Eten en drinken
  Er zijn heel veel verschillende eetgelegenheden op Aruba, van Europees tot Chinees. Probeer eens een lekkere pastechi (pasteitje) met kip. Ook kun je heel zoete limonadedrankjes drinken, zoals Grape (paars), Cherry (rood) en Pineapple (geel). Het lokale bier op Aruba is Balashi Beer. Het kraanwater is goed en drinkbaar.

  Geldzaken
  Aruba heeft zijn eigen munteenheid, de Arubaanse florin, voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking. Toeristen betalen voornamelijk met Amerikaanse dollars. Er zijn veel punten waar euro’s kunnen worden gewisseld in dollars. Pinautomaten zijn vooral te vinden in de diverse malls in Oranjestad. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende noord-oostelijke passaatwind. Gemiddelde temperatuur 30°C.

  Tijdsverschil
  In de winter is het op Aruba vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zes uur.

  Vervoer
  Het openbaar vervoer op Aruba wordt verzorgd door Arubus (lijndienst). Het busstation van Oranjestad is het centrale knoop-/overstappunt. Begin 2013 zal ook een (lokale) tramlijn in Oranjestad in gebruik worden genomen. De taxi’s rijden volgens vastgestelde prijzen. Het huren van een auto is op veel locaties mogelijk. Voornamelijk in het westelijke deel van Aruba zijn de hoofdwegen verhard. In het binnenland (kunuku) zijn de wegen onverhard. Op Aruba wordt rechts gereden.

  Op vakantie naar Aruba, zouden we dat ooit gaan doen en vooral kunnen doen? Al vaak over gesproken omdat de broer van mijn man Bart daar woont. Wat hebben we daar? Zon, zee, strand……. en dan met de rolstoel? Nu hoeven we ons dit niet meer af te vragen want we zijn naar Aruba geweest en het was geweldig en alles is mogelijk, super om dat te hebben mogen ervaren. Met zijn viertjes, Bart die MS heeft, ikzelf een dwarslaesie, en onze twee lieve zonen van 10 en 5 jaar. Bart zijn broer trouwde op 8 juni en daarom zeiden we tegen elkaar als we het doen moeten we het nu doen, een bruiloft, je broer zien en natuurlijk gewoon een heerlijke vakantie. Een hele belevenis ook voor de kinderen!

  Heel belangrijk was voor ons dat we na veel uitzoeken en regelen en de moed al bijna op te hebben gegeven bij Sjaak Lindenberg van Challenge Resorts terecht kwamen. Door zijn enthousiasme, inzet, hulp en persoonlijke begeleiding zijn we op 3 juni vertrokken naar Aruba. Alles tot in de puntjes geregeld! Op Schiphol hartelijk ontvangen en later ingecheckt, echt heel bijzonder dat het zo persoonlijk was. De vlucht ging goed, perfecte service van KLM. Na zo’n 9 uur vliegen kwamen we aan op Aruba en werden we hartelijk ontvangen door de familie en Irene van Challenge Resorts die we indien nodig konden bellen en zorgde voor de thuiszorg. Met de rolstoel taxi zijn we naar het Holiday Inn hotel gegaan. De aangepaste kamer voor vier personen was er helaas niet.Deze waren ze nog aan het bouwen. Uiteindelijk hebben we een twee persoonskamer gekregen met een mega kingsize bed, extra bed erbij geplaatst en een prima aangepaste badkamer. Het was door de beperkte ruimte in de kamer soms wat behelpen maar door de bereidwillige en attente hulp van de medewerkers van het hotel hebben we ons uiteindelijk prima weten te redden.

  Aruba is een geweldig eiland en mooier dan ik dacht. Veel zon, warm maar door het windje goed vol te houden. Steeds als ik eraan terugdenk, en dat is regelmatig, zie ik de gekleurde huisjes die niet op een rijtje staan maar gezellig door elkaar, de winkeltjes langs de weg, de cactussen, de mooie roze bloemen, fietsers gewoon op de weg, een geit op het trottoir. Iedereen is relaxt en zeer behulpzaam. Haast en moeten kennen ze daar niet zo, dus geduld en alles komt goed.

  Qua vervoer rijden er taxi’s en rolstoelbussen. Deze rijden door de week maar op zondag niet alleen als je van te voren reserveert zover wij begrepen hebben. Wij hadden het geluk dat de broer van Bart een Chevrolet pick up heeft en ons regelmatig kwam ophalen om ergens naar toe te gaan. Wij in de auto en de stoelen achter in de bak. Dit scheelt niet alleen in de kosten maar je kunt ook meer zien. Vaak zit je in de rolstoeltaxi net te hoog om naar buiten te kijken. Verder zijn er maar op sommige stukken in het toeristische gedeelte fietspaden. In het binnenland zie je die zo wie zo niet! Dus een eventuele handbike meenemen is niet echt functioneel.

  We hebben veel leuke dingen gedaan. We zijn naar de vlindertuin geweest waar ons nichtje werkte, we hebben een route langs de boulevard gelopen die helemaal rolstoeltoegankelijk was. We hebben met onze schoonzus die op Aruba is geboren een eilandtour gedaan, daardoor kwamen we op plekjes waar je met de rolstoelbus niet zou kunnen komen. Langs Palm Beach, Baby Beach, Natural Bridge, maar vooral in de dorpjes wist ze waar de leuke tentjes waren en bijzondere details die het eiland zo bijzonder maken. Tijdens deze tour hebben we ook de struisvogelboerderij bezocht.De laatste dag zijn we nog met een catamaran mee geweest waar ook wij op konden met de rolstoel. Ook hier waren ze zeer behulpzaam en namen de kinderen mee om te snorkelen en de kleinste in een grote zwemband, geen enkel probleem.

  En dan niet te vergeten de gezellige restaurantjes. Eten bij zonsondergang, bij Moonba met de rolstoel op het strand gegeten, mensen dansen op het strand, live muziek, helemaal super! Een aanrader als je van vis houdt is restaurant Zeerover, dit is in het binnenland, hier komt de vangst binnen, wordt de vis vers klaargemaakt en spelen de mannen van de plaatselijke bevolking een potje biljart, zeer sfeervol. En om niet te vergeten was er natuurlijk de bruiloft in het stadhuis van Oranjestad, drankje in het Wilhelminapark, buffet bij Renaissance en ‘s avond groot feest bij hen thuis in Paradera. Geweldig dat we hier bij konden zijn!!!

  Aruba is one happy eiland en wat het voor ons denk ik extra mooi heeft gemaakt is de combinatie van het levendige toeristische bij het hotel, het zwembad, de zee, muziek, cocktails en daartegen over de rust van het binnenland, het lokale en de nabijheid van lieve familie, gezellig bij hen thuis te kunnen zijn. Voor ons was het een reis om nooit te vergeten en wij gaan zeker nog eens terug! Er is veel mogelijk dus als Aruba u aanspreekt, twijfel niet maar neem contact op met Challenge Resorts, u zult er geen spijt van krijgen het is echt geweldig!!!

  Lieve groet, Bart, Cocky, Pim en Wik Familie Rekkers

  Geniet van Aruba
  Butterfly Farm:
  Bekijk de video van de rolstoel- en scootmobiel toegankelijke vlinderboerderij op Aruba.
  Stel je voor om door een tropisch regenwoud te gaan omringd door bomen, bloemen, over bruggetjes en onder watervallen door. Overal vliegen vlinders om je heen, een waar vlinderparadijs. Honderden verschillende soorten vlinders zijn er te vinden, daaronder de meest bijzondere exemplaren ter wereld!

  Excursie Een gids neemt je mee en laat je de levensweg van een vlinder zien. Van minuscule eitjes naar vreemde exotische rupsen tot ware juwelen van vlinders…….

  Duiken voor gehandicapten! Deze verbazingwekkende trainingsmogelijkheid biedt een nieuwe alternatieve mogelijkheid tot het verbeteren van de mentale en lichamelijke conditie.

  Aruba Airport Hato