Aangepaste bungalows Curacao

  Algemene informatie

  • 25 luxe villa’s, 2 aangepast voor minder validen
  • Officieel erkende milieuvriendelijke accommodatie
  • Het strand ligt op ca. 400 m
  • Dichtstbijzijnde centrum Willemstad ligt op ca. 10 km
  • Luchthaven op ca. 27 km

  De aangepaste 6p. villa’s beschikken over bredere deuren en een aangepaste badkamer en toilet. Ze zijn, net als het hele resort, uitstekend bereikbaar per rolstoel.

  Goed om te weten
  Gratis toegang tot strand (ligbedden tegen betaling)
  Gratis shuttleservice naar supermarkt.
  U dient bij aankomst een borg te betalen van $ 100, contant of per creditcard
  Uitsluitend airconditioning in de slaapkamers
  Het zwembad is chloorarm en lichtgezouten

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  • Parkeergelegenheid
  • Receptie open van 08:00 – 22:00 uur
  • Internetfaciliteiten
  • Tuin
  • Shuttle Service
  • Wifi Service

  Zwembad

  • Luxe tropisch ‘eco’ zwembad
  • kinderzwembad, klimrek en speelzand
  • Activiteitencentrum met gratis PC gebruik
  • Zonneterras
  • Ligbedden
  • Handdoekenservice

  Eten en drinken
  • Restaurant en bar van 08:00 – 22:00 uur

  Wellness faciliteiten:

  • Massage en spa/thalasso faciliteit

  Extra

  • Boodschappenpakket

  Hulpmiddelen die gerealiseerd kunnen worden

  • scootmobiel
  • hoog/laag bed
  • tillift
  • etc…

  Zorg-/verpleging

  • Thuiszorg kan voor u geregeld worden.

  Excursies en activiteiten
  Curaçao is rijk aan bezienswaardigheden, teveel om allemaal te noemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de altijd aanwezige flamingo’s te zien, te kanoën in de mangroven of te genieten van de natuur van het Christoffelpark, het grootste Nationale park.
  De Hato grotten bieden veel geschiedenis met druipsteengrotten, waterpartijen en eeuwenoude muurschilderingen. Ook heeft Curaçao een aantal interessante musea die de moeite waard zijn, evenals de struisvogelfarm. Ook het bekende 18e eeuwse plantagehuis Brievengat en de Cunucu-huisjes zijn een bezoek meer dan waard.

  Duiken
  Wat de ‘onder-water-natuur’ betreft is Curaçao één van de mooiste eilanden van het Caribische gebied. Voor duikers en snorkelaars zijn de wateren rondom Curaçao dan ook een waar paradijs. Maar niet alleen voor hen, Curaçao behoort tot de beste surfplekken ter wereld.

  Vervoer
  Bussen op Curaçao (Konvoi genoemd) zijn een goedkoop vervoermiddel om het eiland te bezichtigen. Wel zijn de haltes soms onduidelijk, net als de vertrektijden. Daarnaast zijn er minibusjes die je voor iets meer geld brengen waar je wilt.

  Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief. Voor een rondreis door het Christoffelpark kan je het beste een auto of jeep huren. Het huren van een auto is op veel locaties mogelijk en een goed idee op Curaçao. Zo ontdek je prachtige uithoeken van het eiland en ben je niet afhankelijk van het busvervoer.

  Rolstoel aangepast vervoer is ook op Curaçao beschikbaar.

  Fietsen kunt u huren op diverse plaatsen of bij een van de hotels. Kosten zijn ca. $ 5-10 per dag. Voor het huren van een brommer of scooter dient u minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en dient u een borgsom te betalen.

  Praktische informatie Curaçao
  Officiële naam: Curaçao
  Continent: Caribbean
  Oppervlakte: 444 km²
  Hoofdstad: Willemstad
  Inwoneraantal: ca. 150.000 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Vliegduur: circa 9 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Curaçao is een smeltkroes van wel 40 bevolkingsgroepen, met wortels in een Joods, Portugees, Nederlands, Afrikaans en Zuid-Amerikaans verleden. De danskunst is één van de belangrijkste elementen uit de cultuur van Curaçao. Ook op dit eiland zijn er veel invloeden van andere culturen zoals de Caribische, West-Europese, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse. De officiële talen zijn Papiaments en Nederlands, maar de voertaal is over het algemeen Papiaments (kon ta bai ku bo? = hoe gaat het met jou?).

  Elektriciteit
  De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130V/50Hz, sommige hotels en appartementen hebben echter 220 volt. De meeste stopcontacten zijn volgens het Amerikaanse model. Een verloopstekker of adapter is heel handig, beiden ook op het eiland verkrijgbaar.

  Eten en drinken
  Op Curaçao zijn veel verschillende soorten restaurants in verschillende prijsklassen. De Antilliaanse keuken is een samensmelting van verschillende invloeden, de Creoolse invloed is voor een groot deel bepalend. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, wat bestaat uit maisgriesmeel, zout, boter en water. Veel eigen producten heeft het eiland niet, vanwege de droogte moeten veel producten geïmporteerd worden. Door de visrijke omgeving staat er ook geregeld vis op het menu.

  Vruchten vormen vaak de basis voor allerlei lekkere zomerse drankjes. Bij uitgaan op Curaçao draait alles om ‘Happyhours’.
  Het kraanwater is goed en veilig om te drinken.

  Geldzaken
  De Antilliaanse gulden (ANG.) is de officiële munteenheid op Curaçao. De Euro wordt steeds beter geaccepteerd als betaalmiddel, maar wordt ook vaak nog gewisseld voor de lokale valuta, de Antilliaanse Gulden en/of Amerikaanse Dollars.
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende noord-oostelijke passaatwind. Gemiddelde temperatuur 30°C.

  Tijdsverschil
  In de winter is het op Curaçao vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zes uur.

  Vervoer
  Bussen op Curaçao (Konvoi genoemd) zijn een goedkoop vervoermiddel om het eiland te bezichtigen. Wel zijn de haltes soms onduidelijk, net als de vertrektijden. Daarnaast zijn er minibusjes die je voor iets meer geld brengen waar je wilt.

  Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief. Voor een rondreis door het Christoffelpark kan je het beste een auto of jeep huren. Het huren van een auto is op veel locaties mogelijk en een goed idee op Curaçao. Zo ontdek je prachtige uithoeken van het eiland en ben je niet afhankelijk van het busvervoer.

  Rolstoel aangepast vervoer is ook op Curaçao beschikbaar.

  Fietsen kunt u huren op diverse plaatsen of bij een van de hotels. Kosten zijn ca. $ 5-10 per dag.
  Voor het huren van een brommer of scooter dient u minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en dient u een borgsom te betalen.