Jamaica

Ontdek dit vrolijke en swingende eiland
Van pittoresk Port Antonio via wereldstad Kingston naar de ongerepte zuidkust. De tocht voert langs ruige kustroutes, prachtig natuurschoon, authentieke vissersdorpjes en ‘great houses’. Proef de fameuze Jamaicaanse ‘jerk’ en swing mee tijdens een levendige ‘gospel kerkdienst!

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  Jamaica Holiday Inn
  Dit mooie All-inclusive familieresort ligt temidden van tropische tuinen en direct aan een privé-strand. Zeer kindvriendelijk en met veel faciliteiten en amusement voor verschillende leeftijdsgroepen.

  Het hotel ligt op ongeveer 9 km van “The Hip Strip”, het toeristische centrum van Montego Bay. De afstand naar de luchthaven bedraagt ongeveer 8 km. Aan de overkant van het resort ligt een klein winkelcentrum. In de directe omgeving van het hotel kan men (tegen betaling) paardrijden en er zijn twee 18-holes golfbanen. Trouwplechtigheden kunnen plaatsvinden op verschillende locaties, waaronder een romantisch aangeklede gazebo direct aan zee, in de tropische tuin bij een waterval of op het strand.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Hulpmiddelen die gerealiseerd kunnen worden

  • scootmobiel
  • hoog/laag bed
  • tillift

  Zorg-/verpleging

  • Thuiszorg kan voor u geregeld worden

  Excursies en activiteiten
  Vanuit het holiday Inn zijn er diverse mogelijkheden om er op uit te trekken. Men kan van hieruit o.a. het Old Naval Hospital, Fort Charles of het Bob Marley museum bezoeken. Ook watersporten zoals scuba diving en snorkelen behoren tot de mogelijkheden.

  Duiken
  Wat de ‘onder-water-natuur’ betreft is Jamaica één van de mooiste eilanden in het gehele Caribische gebied en ver daarbuiten. Voor duikers en snorkelaars zijn de wateren rondom Jamaica dan ook een waar paradijs.

  Vervoer
  Rolstoel aangepast vervoer is op Jamaica op aanvraag beschikbaar.

  Praktische informatie Jamaica
  Officiële naam: Jamaica
  Continent: Caribbean
  Oppervlakte: 10.991 km²
  Hoofdstad: Kingston
  Inwoneraantal: ca. 2.889.187 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
  Vliegduur: circa 10 uur en 30 minuten

  Elektriciteit
  De netspanning op Jamaica bedraagt 110-130V/50Hz, sommige hotels en appartementen hebben echter 220 volt. De meeste stopcontacten zijn volgens het Amerikaanse model. Een verloopstekker of adapter is heel handig, beiden ook op het eiland verkrijgbaar.

  Eten en drinken
  Ackee, saltfish, breadfruit en jerk zijn enkele van de Jamaicaanse specialiteiten. De keuken van Jamaica is over het algemeen een samensmelting van de Indiaanse, Spaanse, Afrikaanse, Chineese, Britse en Arabische keuken. Bier en rum zijn de meest populaire dranken.
  Het leidingwater is niet drinkbaar, aangeraden wordt om flessen drinkwater te gebruiken.

  Geldzaken
  Munteenheid: Jamaicaanse Dollar. Met de Amerikaanse Dollar kan ook nagenoeg overal worden betaald. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Jamaica heeft een tropisch klimaat. Gemiddelde temperatuur van juli t/m september 30°C en in rest van het jaar ca. 26°C.

  Tijdsverschil
  In de winter is het op Jamaica zes uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zeven uur.

  Vaccinaties/Gezondheid
  Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over eventueel door u te treffen medische voorzorgsmaatregelen. U kunt hiervoor terecht bij een van de volgende instanties:
  GGD: voor regionale adressen zie www.ggd.nl
  LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering): www.lcr.nl.
  KLM Travel Clinic Schiphol: tel. 0900 109 10 96 (€ 0,80/min.), www.klmtravelclinic.nl.

  Vervoer en veiligheid
  Het wordt u aangeraden alleen taxi’s te gebruiken die door de Jamaica Tourist Board zijn goedgekeurd. Op Jamaica wordt links gereden.
  Bij het gebruik van het openbaar vervoer en het brengen van een bezoek aan de armere wijken, wordt u aangeraden de nodige voorzichtigheid in acht te nemen.

  Vluchtduur
  De vluchtduur is ca. 10 uur.