Duitsland aangepaste bungalows / appartementen

Wij hebben razend interessante buren. Van west naar oost staat Duitsland bol van de cultuur. In noordzuidrichting neemt de hoogte nog eens fors toe. Daartussen heeft elke stad of uithoek z’n charme. Verken de heide, het heuvelland, bossen, bergen en dalen. Het liefst per scootmobiel of rolstoel voortgetrokken door Swiss Trac. Luister naar de volksverhalen.

Laat u verwennen in een van de vele vakantiehuizen en appartementen. Bezoek een van de theaters of musicals en maak gebruik van de speciale stads- en ontdekkingstochten voor iedereen. Duitsland heeft talloze mogelijkheden voor een vakantie in elk seizoen. En lekker dichtbij voor een tussendoortje.

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!


  Appartement Reinickendorf, Berlijn (4 persoons)
  Een ruim rolstoel appartement in Noord Berlijn district Reinickendorf is gelegen in een historisch gebouw uit 1909.
  Het appartement van 77 m2 bestaat uit twee kamers, een lange gang en een obstakelvrije badkamer. De slaapkamer is 9 m2. De woonkamer 54 m2 bestaat uit een eethoek en een open keuken. De gang omvat 6 m2 en een badkamer van 8 m2. De douche is bereikbaar met een rolstoel. Opmerking: Het toilet is voorzien van handgrepen en is gelegen in een niche. Het appartement heeft grote ramen met blinds, een terras en is zonder drempels en kind vriendelijk ingericht (Kinderbed en kinderstoel op aanvraag). Een draadloze LAN internetverbinding is. Een rolstoel toegankelijk metrostation ligt op ongeveer 300 m afstand. Het rolstoelbus station ligt op ongeveer 1 km.

  Bungalow Pankow, Berlijn (4 persoons)
  Comfortabeler barrièrevrije bungalow in noordoosten van Berlijn. Toegang via een helling van 8% van 4m lang komt u gemakkelijk in het huis. De bungalow heeft een aangepaste badkamer, twee slaapkamers, een ruime, lichte woonkamer met open keuken en een rolstoelvriendelijke houten terras. De deuren hebben breedte van één meter. Een bijscholing op het terrein parkeren en een mooie tuin is beschikbaar. Een bushalte voor rolstoelers of scootmobiel is op ongeveer 400 m afstand.

  Stad appartement Berlijn-Schöneberg (4 persoon)
  Dit stijlvolle moderne appartement is volledig uitgerust voor rolstoelgebruikers. Het heeft een toegankelijke badkamer, een elektronische bedienbare deur en raamrollos. Voor het slapen is er een slaapkamer met een dubbel bed en in de woonkamer een comfortabele sofa bed. Dit prachtige appartement wordt gekenmerkt door hoge muren en groot ramen front met veel ruimte.
  Op ongeveer 200 m vindt u een rolstoel of scootmobiel toegankelijk busstation.


  Koblenz, Lahnstein
  Dit aangepaste vakantieappartement is ideaal als startpunt voor tochten door de omgeving met een rolstoel, fiets of scootmobiel langs de rivieren Rijn, Moezel, Lahn en bezoek aan bruisende historische Koblenz. Centraal gelegen vlakbij invalide parkeerplaats, trein, bushalte.


  Moezel, Ernst, Barrièrevrije met 2 slaapkamers in Ernst aan de Moezel voor 1-4 pers.
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement met privéterras ligt samen met 7 andere appartementen en een bungalow in het idyllische Ernst aan de Moezel.

  Moezel, Ernst, Barrièrevrije met 1 slaapkamer in Ernst aan de Moezel voor 1-4 pers.
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement met privéterras in het idyllische Ernst aan de Moezel.

  Het unieke wijnlandschap met zijn veelzijdig vrijetijds- en cultuuraanbod garandeert u een ontspannende en belevenisvolle vakantie tezelfdertijd. Dankzij de centrale ligging in de vakantieregio Eifel – Moezel – Hunsrück is Ernst een ideaal vertrekpunt met gratis openbaarvervoerskaarten voor bus en trein in de gehele regio Cochem beleeft u zo een dag vol belevenissen. Hier vindt u een groot aanbod aan wijncafeetjes en restaurants, die geen wens onvervuld laten.

  Eifel, Obermehlen, Ferienort Obermehlen (1-4 pers.)
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement met privéterras ligt samen met 3 andere appartementen en een bungalow in het idyllische Obermehlen. Midden in een prachtige bosrijke omgeving in het Eifelgebergte is de ligging ideaal voor tochten door de omgeving met rolstoel of scootmobiel.

  (Thuis)zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen
  U kunt gebruikmaken van gediplomeerde verplegers voor uw thuiszorg op vakantie.
  Bij vele locaties kunnen wij voor u hulpmiddelen regelen bij de locale thuiszorgwinkels.
  Desgewenst kunnen wij u voorzien van een scootmobiel, Swiss Trac of aangepaste auto.
  Algemene informatie
  Officiële naam: Bondsrepubliek Duitsland
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 357.121 km²
  Hoofdstad: Berlijn (Berlin)
  Inwoneraantal: 82.036.000 inwoners (2012)
  Hoogste punt: 2.962 m (Zugspitze)

  Bevolking
  Het leven in Duitsland is, door de grote verscheidenheid aan culturele invloeden, modern en internationaal georiënteerd. Geniet samen met de Duitsers van gezellige traditionele feesten, zoals carnaval, wijn- en bierfeesten, muziekfestivals van klassiek tot rock, de goede keuken en de heerlijke wijnen uit dertien wijnbouwgebieden.

  Elektriciteit
  In Duitsland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

  Eten en drinken
  Duitsers houden van een stevige maaltijd. Bijvoorbeeld stampotten met worst (Bratwurst). Qua drinken zijn de zuivere Duitse bieren wereldberoemd. Ook wordt er redelijk goede wijn gemaakt in Duitsland. Het water uit de kraan is veilig om te drinken.

  Geldzaken
  In Duitsland wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Duitsland heeft een gematigd klimaat. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden en in de winter rond de 0 tot 5 graden.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  Auto
  Een milieusticker is nodig in verschillende Duitse steden. Een aantal stadscentra (waaronder Berlijn, Keulen, Dortmund, Hannover, Stuttgart en Mannheim) is alleen met een speciale milieusticker toegankelijk. Oudere dieselauto’s of auto’s die geen katalysator hebben, mogen dan het centrum niet meer in. De Duitse wegen zijn erg goed. De Duitse snelwegen zijn voor personenauto’s tolvrij.

  Bussen
  Het makkelijke van de bus in Duitsland is dat ze goed aansluiten op de trein. U kunt soms ook met hetzelfde kaartje per bus en per trein reizen. Deze kaartjes kunt u kopen bij busstations en bij de chauffeur.

  Trein
  U kunt makkelijk met de trein met een rolstoel of rollator naar Duitsland. De grote Duitse steden zijn goed verbonden met de kleine dorpjes. Bij reizen met de rolstoel deze wel van te voren aanmelden; waar het nodig is krijgt u dan begeleiding op de desbetreffende stations.

  Vliegtuig
  U kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland met het vliegtuig naar diverse vliegvelden in Duitsland. U mag gratis met uw vlucht 2 hulpmiddelen en medische bagage tot een bepaald gewicht meenemen; deze moeten wel van te voren
  aangemeld worden en tijdens het inchecken moet er een doktersverklaring overlegd worden, deze mag niet ouder zijn dan 3 weken.

  Taxi’s
  Taxi’s kunt u vinden op de standplaatsen of u kunt ze reserveren. De meeste standplaatsen zijn bij treinstations, luchthavens en drukke wegen in de binnenstad.