Volendam (NH) vakantiepark 6 pers.

Bungalowpark, met een aangepaste bungalow geschikt voor (electrische) rolstoelen van 1-6 personen

Oer-Hollandse gezelligheid, traditionele klederdracht, houten huizen, gerookte paling, boten en klompen. Nergens in Nederland komen zoveel oer-Hollandse tradities samen als in Volendam. U verblijft er in een comfortabele geschakelde vakantiewoning 20 meter van het IJsselmeer.

Vanaf het park bent u met de bus binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam en ook de bollenvelden, kaasmarkten en molens in de directe omgeving zijn een ware attractie.


  Deze aangepaste bungalow is geschikt voor 1 tot 6 personen. De bungalow heeft 2 verdiepingen. In de woonkamer vindt u smart-tv en een open keuken met onder andere een kokend waterkraan, koffie apparaat en Nespresso apparaat, combimagnetronen, vaatwasser. Er zijn 3 slaapkamers waarvan 1 onder met elk 2 eenpersoonsbedden en een aangepaste badkamer onder en sauna, wc met bad en toilet boven. Buiten vindt u een tuin met terras en tuinmeubilair. U maakt gratis gebruik van wifi. Het laken pakket is gratis.

  U heeft een parkeerplaats bij uw vakantieverblijf.  Via de Challenge Resorts & Travel uitleen- en zorgservices heeft u de mogelijkheid voor:

  • activiteiten
  • opvang en begeleiding
  • (thuis)zorg
  • aangepast vervoer
  • de huur van hulp- c.q. mobilitietsmiddelen o.a. Swiss Trac of Scootmobiel

  Interessante dorpen:

  • Bezoek Volendam en geniet van de oude haven en authentieke huizen.
  • Ontdek de prachtige museums van Volendam.
  • Geniet van de vis in de haven en laat je foto nemen in traditionele kleding.

  Volendam: eigen kostuum en enthousiasme voor muziek
  Het historische dorp ligt aan het IJsselmeer en had vroeger via de Zuiderzee directe toegang tot de Noordzee. Door de goede ligging aan het water vestigden veel vissers zich in het dorp. In tegenstelling tot andere plaatsen in Noord-Holland heeft Volendam veel katholieke inwoners op die niet alleen door hun geloof verschillen van andere Nederlanders, maar ook door hun typische klederdracht en hun eigen dialect, de Volendam.

  Zelfs vandaag de dag komen veel toeristen omdat de lokale bevolking nog steeds traditionele kleding draagt, maar ook vanwege de mooie vissershuizen en leuke souvenirwinkels. Volendam staat ook bekend om zijn muziek minnende bevolking; uit Volendam komen veel bekende muzikanten die hun eigen muziekstijl hebben gevormd: het klankgeluid (“palinggeluid”, zie hieronder).
  Trouwens, een broodje met gerookte paling mag je niet missen als je Volendam bezoekt!

  7 topattracties en dingen om te doen in Volendam

  • Volendam staat bekend als een vissersdorp met typische, authentieke huizen. Volendam ontdek je het beste tijdens een wandeling, bijvoorbeeld door de Dijk of het Doolhof. In deze oude wijken van het dorp vind je prachtige oude vissershuisjes in een labyrint van steegjes die eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht hebben gehad op schilders en kunstenaars.
  • Het klankgeluid (palinggeluid) is de naam die wordt gegeven aan popmuziek die uit Volendam komt. Paling verwijst naar de palingvissers die in Volendam wonen. Wat typisch is voor dit soort muziek, kun je ontdekken in het Palingsound Museum.
  • Het Smit Bokkum palingrokerij van de oprichter van het museum, Jan Smit, is gevestigd in hetzelfde gebouw als het Palingsound Museum aan de haven. Tijdens een rondleiding ervaren bezoekers hoe paling wordt gerookt volgens eeuwenoude traditie.
   In hun eigen restaurant staan ​​heerlijke palinggerechten.
  • Het Volendams Museum toont de traditionele klederdracht van het vissersdorp en origineel ingerichte kamers uit de vorige eeuw. Verder zijn scheepsmodellen, schilderijen en andere kunstwerken te zien. Een merkwaardige woede werd getoond door een Volendamer die de muren van zijn kamer versierde met mozaïeken gemaakt van 11 miljoen sigarenverbanden (ook vandaag te zien in het Volendam Museum).
  • Waar traditionele klederdracht is, mogen Nederlandse klompen, ook wel klonten genoemd, niet ontbreken.
   In de Klompenmakerij aan de haven kom je meer te weten over de fabricage van deze houten treden, die je natuurlijk ook kunt kopen voor de huistuin.
  • Holland en kaas horen gewoon bij elkaar. Ook in Volendam, aan de haven, wordt dit verkocht in de Kaasmakerij Volendam en wordt de traditionele productiemethode uitgelegd. Een belevenis voor alle zintuigen!
  • Zoals op veel andere bezienswaardigheden in Nederland, heeft de nieuwste technologie zijn weg gevonden naar het traditionele Volendam.
   Beleef Volendamse shows in een holografische weergave van woonkamers uit 1916 en in een virtual reality-film een ​​stormachtige navigatie uit dezelfde periode.
  • En wat dacht je van een portret in traditionele kleding?
   Deze kostuumfoto is echt een leuk souvenir om mee naar huis te nemen.