Vlodrop (LB), Boshotel

Hampshire Boshotel Vlodrop
Een viersterrenhotel waar luxe hotelfaciliteiten en zorg op maat worden gecombineerd tot een uniek pakket aan verblijfsmogelijkheden. Elk van de vier sterren staat voor compleet comfort, fantastische faciliteiten, de culinaire zaligheden van het restaurant en dat alles in een adembenemend mooie omgeving.

Het hotel ligt in Nationaal Park ‘De Meinweg’. Hier kunt u in de bossen en tussen het groen met de scootmobiel of rolstoel van uw vakantie genieten in een overweldigende natuur. Heeft u een rollator dan kunt u hier heerlijk slenteren en bijzondere plekken in de omgeving ontdekken waaronder Landgoed Kasteel Daelenbroeck om “gewoon” te genieten van de sfeer en het culinaire aanbod.

Bezoek van hier uit de mergelgrotten en geniet van de vele mogelijkheden die Limburg u biedt. U kunt gebruikmaken van de zwembaden, een sauna en fitnessfaciliteiten van het hotel. De omgeving leent zich ook uitstekend voor mooie wandelingen, rolstoel en scootmobiel tochten. Zowel in de Brasserie als in het à la carte Restaurant ‘De Meinweg’ kunt u heerlijk genieten, zij bieden een uitstekende kaart met vele mogelijkheden.

  Het hotel heeft 80 kamers (8 aangepaste kamers). De receptie is 24 uur per dag bezet en biedt ook een wekdienst. Huisdieren zijn in dit hotel toegestaan, behalve in het restaurant en bij het zwembad. U kunt uw auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het hotel of bij een van de invalidenparkeerplaatsen, welke zich vlakbij de ingang bevinden.

  Aangepaste kamers
  Uw kamer beschikt over elektrisch verstelbare hoog-laag bedden (uit te rusten met een papegaai) en zijn voorzien van flatscreen-tv, minibar, koffie en thee faciliteiten en telefoon. De badkamer is zeer ruim en heeft een föhn, aanpaste rol-in-douche en WC voor rolstoelers.

  Maaltijden
  Zowel de Brasserie als het à la carte restaurant ‘De Meinweg’ bieden u vele mogelijkheden, met onder meer een zeer uitgebreid ontbijt buffet en van kleine gerechten tot exquise diners! Voor uw aperitief, digestief of een cocktail kunt u terecht in de gezellige bar. Bij mooi weer kunt u buiten eten op het terras. Op de kaart treft u ook een ruime keuze aan van vegetarische gerechten. Ook houdt het restaurant rekening met eventuele speciale diëten. Glutenvrij brood, suikervrij ijs en gebak behoren tot het standaard assortiment.

  Voor kinderen
  Het hotel beschikt ook over een kinderspeelruimte met een X-box, disney-computers, lachspiegels, grote legoblokken om mooie bouwwerken mee te maken en een fantastisch groot klimtoestel voor jong en oud. Verder kunnen er films worden gekeken terwijl men op boomstampoefen zit.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  U vindt in het hotel:
  • 24-uurs receptie
  • Restaurant
  • Brasserie
  • Bar
  • Wellness Center
  • Fitnessruimte
  • Squashbaan
  • Binnenzwembad, zwembadsauna en landschap
  • Gratis internet

  Uw kamer kan uitgerust worden met:

  • Tillift (via thuiszorgwinkel)
  • Active antidecubitusmatras (via thuiszorgwinkel)
  • Douchebrancard (via thuiszorgwinkel)
  • Douchestoel
  • Losse po stoel

  Belangrijke maten, gegevens en hoogtes
  • Ingang kamer 86 cm
  • Bedhoogte en vorm elektrisch verstelbaar van 60 tot 100 cm
  • Een papegaai kan geplaatst worden
  • Ingang badkamer 90 cm
  • Breedte toiletdeur 79 cm
  • Toilethoogte 45 cm
  • WC Beugelhoogte 74 en afstand 61 cm
  • Wastafel rol onderhoogte 70 cm
  • Douchezit hoogte verstelbaar van 36 tot 53 cm
  • Wastafel met ééngreepskraan en spiegel tot de wastafel

  In het hotel zijn vele vormen van ambulante zorg en fysiotherapie mogelijk.

  Via de locale thuiszorgwinkel zijn zowel hulp- als mobiliteitsmiddelen voor uw verblijf te realiseren. Wij regelen dat bij uw aankomst de desbetreffende hulpmiddelen op uw kamer aanwezig zijn.

  Medicijnen, incontinentiemateriaal en/of andere medische artikelen kunnen bij de locale apotheek besteld worden en aan het hotel geleverd worden.

  Het bourgondische Limburg in Vlodrop – Roermond
  Roermond, en de nabije omgeving, heeft zeer veel te bieden zoals het prachtige natuurpark: Nationaal Park ‘De Meinweg’, de oude stadskern van Roermond en het witte stadje Thorn, de Maasplassen en uitgestrekte heidevelden, het Designer Outlet Center in Roermond (shop till you drop), de 18-holes golfbaan Burggolf Herkenbosch en het prachtige Sauna en Wellness complex Dennemarken. Gelegen op de grens met Duitsland behoort een uitstapje naar Düsseldorf ook tot de mogelijkheden, maar ook het Belgische Maaseik, Maastricht of het Drielandenpunt in Vaals zijn leuke dagtochtjes.

  Weekendje weg in de natuur
  Weinig mensen weten dat in Midden-Limburg de op één na grootste wateroppervlakte van Nederland ligt. Door de grindwinningen in dit gebied zijn er overal grote waterplassen ontstaan. Deze bieden in de zomer volop mogelijkheden voor waterrecreanten en zonaanbidders.

  Weekend weg Limburg – met de rolstoel, scootmobiel en fiets
  Nationaal Park ‘De Meinweg’ is een 800 hectare groot heidereservaat. Vooral de grote hoogteverschillen, gevormd door enkele vennen en het prachtige dal van de Rode Beek aan de zuidkant, maken dit reservaat tot een indrukwekkend natuurgebied. 
Vanaf verschillende plaatsen in het park is het mogelijk om uitgezette wandelroutes te volgen. Het park zelf is verboden voor auto’s maar bij de wandelstartpunten is voldoende parkeergelegenheid. Ook is sinds een paar jaar het Meinweg bezoekerscentrum geopend waar u, behalve voor een koffiestop, ook terecht kunt voor allerhande informatie over het Meinweg gebied. 
Voor fietsliefhebbers is het uitgebreide Fietsknooppuntennetwerk opgezet. Aan de hand van bordjes met nummers fietst u handig van punt naar punt. De lengte van uw fietstocht kunt u zo zelf bepalen.

  Weekend weg of midweek in Roermond
  Daar waar het riviertje de Roer uitmondt in de Maas, ligt sinds de 12e eeuw de stad Roermond. De karakteristieke bouwwerken, pleinen, straten en parken zijn de stille getuigen van een rijk verleden. In het oude stadscentrum vindt u verkeersvrije winkelpromenades. Maar ook in het Designer Outlet Centrum komen winkelliefhebbers zeker aan hun trekken.

Buitenland:
Doordat Roermond centraal tussen België en Duitsland ligt, kunt u heel goed een uitstapje maken naar Düsseldorf, Aken of Hasselt. U kunt bijvoorbeeld al binnen 3 kwartier op de Königsallee in hartje Düsseldorf staan.

  Valkenburg
  De gloed van de gele mergelsteen verwarmt het sfeervolle Valkenburg in alle jaargetijden. Hierdoor is een bezoek aan het mergelstadje altijd een succes. Het mergelgesteente komt u in Valkenburg zowel ondergronds in de vele grotten, als bovengronds verwerkt in prachtige gebouwen tegen. Maar niet alleen de mergel zorgt dat Valkenburg bruist.

  De kastelen, waaronder de enige hoogteburcht van Nederland, een steenkolenmijn, musea, attractieparken, kabel- en rodelbaan, het hoog op de berg gelegen thermaal bad Therma2000 met sauna- en zwemparadijs en het casino zorgen ervoor dat verveling niet nodig is. Gezellige winkels, restaurants, (verwarmde) terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg.

  De Limburgers verwelkomen u!