Portugal aangepaste vakantie


Portugal Algarve
In het meest zuidelijke deel van Portugal vind u de Algarve, een eldorado voor de natuurliefhebber. Over de rolstoeltoegankelijke paden kunt u genieten van de prachtige goudgele kusten,rotsformaties en een verscheidenheid aan begroeiingen.
Maak kennis met de vriendelijke Portugese bevolking die behulpzaam is maar zeker niet opdringerig.
In de vele oude dorpjes lijkt het of de tijd even heeft stilgestaan. Vanaf de vele terrasjes is het genieten van de stijlvolle Portugese architectuur. De vele winkeltjes en terrasjes zijn niet altijd toegankelijk maar men zal er alles aan doen om u het voor u toegankelijk te maken!

Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren? Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Portugal Lagos villa-appartementen
  Deze prachtige Villa met 2  aaneengeschakelde  appartementen en een vrijstaand 2 pers. appartement zijn super aangepast voor mensen met een beperking. Alle denkbare hulpmiddelen zijn aanwezig.  Daarnaast zijn de appartementen  sfeervol en huiselijk ingericht. Dit is mede te danken aan de gastvrije lieve eigenaars die alles in  het werk stelt om het uw naar u zin te maken. Aangepast (rolstoel)vervoer staat vrij tot uw beschikking. De appartementen staan op een berg op zo’n 5 km afstand van de stad Lagos. Met de rolstoel of scootmobiel kunt u tochtjes maken door de bergen met schitterende vergezichten. Op het terras bij de appartementen is het heerlijk vertoeven, ook het verwarmde aangepaste zwembad ontbreekt niet! Met de Barbecues  maak u uw avonden onvergetelijk.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren? Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!


  Alle denkbare hulpmiddelen zijn aanwezig of kunnen gerealiseerd worden zoals:

  • Elektrische rolstoel (extra zware accu)
  • strandrolstoel;
  • Tillift zowel passief als actief
  • WC-stoel, dochestoel, badbrancard ;
  • Hoog-laag bedden met papegaai;
  • Thuiszorg kan voor u geregeld worden

   Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren? Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Excursies en activiteiten
  Vanuit de villa zijn diverse uitstapjes te realiseren met het aanwezige eengepaste vervoer.
  Op de stranden zijn op verschillende plaatsen plankken aanwezig voor rolstoelen. De wegen zijn vaak oud en bestaan uit keitjes daarnaast kan u gebruik maken van de asfaltwegen. De lokale bevolking is hieraan gewend en zal u voorrang geven en u vriendelijk bejegenen!

  Cabo de São Vicente
  moet u beslist gaan bekijken. Deze enorme hoge kliffen en rotspartijen zijn goed te zien vanaf het de toegankelijke wandelpaden. Op Ponta Sagres een nabij gelegen uitloper hiervan met daarop een Fort die u kunt bezoeken. Op deze schitterende plaats is de enorme kracht van de branding goed te zien. U zult verbaasd zijn over de krachten van de natuur!

  Portugese avond
  Een traditionele Portugese avond met live Fado muziek mag natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige land! 4 gitaristen een zanger en zangeres vullen het restaurant met geweldige muziek! Hierbij kunt u genieten van de overheerlijke Portugese gerechten.
  De eigenaars van het villa appartement kan u hier alles over vertellen.
  Zij verzorgen desgewenst de reservering en het vervoer heen en terug.

  Rondvaart
  Vanuit de verschillende havens kan u rondvaarten maken op een aangepaste boot waar elektrische rolstoelen op kunnen. Ontdek de grotten en rotsformaties, met een beetje geluk komt u onderweg ook nog dolfijnen tegen.

  Winkelen
  Wat dacht u van lekker slenteren/rijden door de gezellige dorpjes waar de tijd even heeft stil gestaan. Niet altijd toegankelijk! Geen probleem er is altijd wel een plank waarmee een winkel toegankelijk word gemaakt en anders
  komen ze gewoon naar buiten met hun koopwaar. Zomaar op een plein een sinasappelboom met daaronder een gitarist die de sfeer nog romantischer maakt.
  Portugal een land van veel mogelijkheden. Komt u er even niet uit er is voldoende documentatie aanwezig in de villa. De gezellige eigenaars staan te poppelen om u te helpen.


  Algemene informatie
  Officiële naam: Portugal
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 92.212 km²
  Hoofdstad: Lissabon
  Inwoneraantal: ruim 10,5 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Parlementaire Democratie

  Taal
  In Portugal word er Portugees gesproken maar met Engels kan u ook goed uit de voeten in Portugal.

  Bevolking;
  De Portugese cultuur is een zeer interessante maar ook veelzijdige cultuur. De Portugezen zijn vooral erg trots op de cultuur van de Fadomuziek en de volksdans. Deze zijn een lust om te horen en te zien! De Prachtige monumenten die gebouwd zijn in typische Portugese stijl, en de religie maken dit helemaal af. Van oudsher wordt er veel gevist. Op de rotsen staan vaak vissers op griezelige smalle richels te vissen. In de druk bezochte markthallen wordt de vis aan de man gebracht.

  Eten
  De Portugese keuken is zeer gevarieerd. Er wordt veel vis gegeten vooral gedroogde kabeljauw (carne, peixe ou frango) is een bekend Portugees gerecht Populair is ook kip met piri-piri.

  U kunt het kraanwater gewoon drinken.
  Er wordt vaak stevig geluncht daarom moet u er rekening mee houden dat de winkels tijdens de lunch gesloten zijn!

  Verkeer en vervoer
  Er zijn snelwegen in Portugal voor sommige moet u tol betalen. Er zijn veel wegen met keitjes maar om die te vermijden is het heel gewoon om gebruik te maken van de geasfalteerde weg. De Portugese bevolking is erg vriendelijk, begripvol en passen hun snelheid aan.
  In Portugal is rolstoelvervoer op bestelling aanwezig. De gewone busdiensten zijn niet geschikt voor rolstoel gebruikers.
  Het treinverkeer met een rolstoel hoort tot de mogelijkheden en net als in Nederland kunt u een speciaal nummer bellen om assistentie te vragen bij het in- en uitstappen.

  Tijdsverschil
  In Portugal is het een uur vroeger.

  Elektriciteit
  In Portugal treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.
  Het is gebruikelijk om 10% fooi te geven

  Klimaat
  Portugal heeft een mediterraan klimaat. In het noorden van Portugal is het wat frisser en vochtiger dan in het zuiden (de Algarve) . Daar is het meestal het hele jaar door droog en zonnig. Naarmate men van de kust weggaat en de Spaanse grens nadert, stijgt de temperatuur. Portugal kent geregeld lange, droge periodes. In februari en maart valt vaak de meeste regen.

  Broncode: klimaatinfo nl./portugal

  Portugal Airport Faro