Lanzarote

Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland met mooie authentieke dorpjes en een prachtige natuur
Het landschap van Lanzarote is in één woord spectaculair. Het mysterieuze maanlandschap en de zwarte en witte zandstranden trekken jaarlijks vele toeristen. In het nationale park Timanfaya kan men lavavelden en rotskraters aanschouwen. Verder staat Lanzarote bekend om zijn gezellige terrasjes, lekkere eten, shoppen en het uitgaansleven. Hierdoor is een vliegvakantie naar Lanzarote populair bij jong en oud!

Toegankelijkheid voor rolstoel en scootmobiel
Goed aangepaste infrastructuur voor rolstoelers. Aangepaste stranden met speciale verharding voor rolstoel en rollator.
Mogelijkheid van huur van diverse types scootmobiel, (elektrische) rolstoelen, aangepaste auto’s etc..

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  Puerto del Carmen Apartments Floresta***
  (6 toegankelijke appartementen, max 1-3 volwassenen of 2+2)
  De appartementen liggen in Puerto del Carmen, 200 meters van het strand Playa de los Pocillos, 4 km van het vliegveld en 10 km van de hoofdstad. Ideaal gelegen voor de genen die houden van lange wandelingen langs de de zee front promenade….

  Puerto del Carmen, wijk Matagorda, Hotel SOL (1-4 pers.)
  Het hotel heeft een prachtige ligging direct aan de boulevard en het heerlijke zandstrand van Matagorda. De rustige ligging, de ruime gerenoveerde appartementen en kamers en het vele entertainment voor jong en oud maken deze accommodatie zeer geliefd. Hier treft u ontspanning- en uitgaan mogelijkheden met voor ieder wat wils.

  Puerto del Carmen, wijk Matagorda, Bungalowpark Nautilus (1-4 pers.)
  Dit heerlijk rustig gelegen en overal rolstoel- of scootmobiel toegankelijke complex ligt direct aan zee. Het complex is in 2004 geheel gerenoveerd en heeft 2 buitenzwembaden met ligstoelen.
  Het complex bestaat uit 69 bungalows, waarvan er 45 zijn aangepast. Het complex ligt midden in een 12.000 m² groot park, omgeven door talrijke palmen en op korte loopafstand van het strand, in de wijk Matagorda in Puerto del Carmen op het prachtige eiland Lanzarote.

  Playa Blanca, Hotel Tropical Island **** (16 aangepaste appartementen voor max 3 volwassenen of 2+2)
  Het hotel is gelegen in Playa Blanca, een rustig vissersplaatje in het zuiden van Lanzarote. Gelegen in een gebied van 102.000 m² waarvan 56.000 m² bestaat uit park en spanningsgebied met 8 zwembaden, 2 super zwembaden (waarvan een zelfs 1300 m²), 4 kinderzwembaden, een water speelpark, 2 buiten Jacuzzi, 2 zwembadbars, speelplaats, 2 tennisvelden, 2 sportveld….

  Klimaat
  De constante passaatwind uit het noordoosten, de ligging nabij de evenaar, de invloed van de golfstroom en de nabijheid van de oceaan dragen allemaal bij aan het milde klimaat. Het is daarom niet verrassend dat Lanzarote al jaren gezien wordt als één van de plaatsen met het beste klimaat en gezonde weercondities ter wereld.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  U kunt een uitgebreid pakket aan zorg- en hulpmiddelen huren zoals een elektrisch hoog/laag bed, AD matrassen, tillift, een scootmobiel, een strandrolstoel en nog veel meer.

  Wij maken gebruik van lokale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 30 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg op Lanzarote. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Desgewenst kunnen door uw arts voorgeschreven zorg- en incontinentie materialen ter plekke door onze partners geleverd worden. U kunt deze dan bij uw zorgverzekering in Nederland declareren.

  Top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

  Nationaal Park Timanfaya
  De vulkanische oorsprong van Lanzarote is vooral zichtbaar in Parque Nacional de Timanfaya, waar de vuurbergen (Montañas del Fuego) zorgen voor een bijna surrealistisch landschap dat zo door zou kunnen gaan voor een maanlandschap. Het indrukwekkende lavagebied bezoeken kan per bus, op een dromedaris of (alleen op aanvraag twee maanden vooraf) met gids te voet. Bij het bezoekerscentrum laten de gidsen zien dat er nog steeds vulkaanactiviteit is en in het bijbehorende restaurant wordt op vulkanische warmte gekookt.

  Cueva de los Verdes
  Geen groene grotten (‘Verdes’ wordt door sommigen wel zo geïnterpreteerd, is echter de naam van een familie die eigenaar is geweest van de grotten), maar een prachtige verzameling vulkanische grotten. De gids die je tijdens de bezichtiging mee zal nemen in de grotten zal je iets fenomenaals tonen, wat we hier verder niet zullen toelichten omdat het verrassingseffect dan weg is. Binnen de grotten is er een natuurlijke concerthal gebouwd met een ongekende akoestiek.

  Fundación de César Manrique
  Het voormalige huis van de kunstenaar Manrique is opengesteld voor publiek. Deze in een lavagrot gebouwde woning toont hoe het verblijf en de natuur bijna één geheel vormen, waarbij iedere ruimte op fantastische wijze is vormgegeven. Binnen in de woning vind je ook diverse kunstwerken van Manrique.

  Jardín de Cactus
  Botanische tuinen, subtropische tuinen en cactustuinen zijn bezienswaardigheden die je op redelijk wat vakantiebestemmingen zult aantreffen. De cactustuin op Lanzarote onderscheid zich echter op twee manieren van veel andere soortgelijke attracties. Allereerst is de locatie zelf vrij bijzonder, omdat de cactustuin is aangelegd in de vorm van een amfitheater. Ten tweede is ook Jardín de Cactus een creatie van César Manrique wat heeft geresulteerd in een soms zeer eigenzinnige wijze van het presenteren van de planten en het verwerken van kunstwerken binnen de tuin.

  Papagayo Beach
  De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Met de auto kun je (via een tolpunt) niet helemaal tot de stranden komen, maar wie het stuk lopen voor lief neemt komt op een prachtige verzameling stranden uit. Op de meer verlaten gedeeltes komt ook naaktrecreatie voor.

  Mirador del Rio
  Op de noordelijke punt van Lanzarote, ten westen van Órzola, vind je een prachtig door César Manrique vormgegeven uitzichtpunt: Mirador del Rio. Vanaf deze locatie heb je vanaf een hoogte van ongeveer 475 meter een prachtig uitzicht over het eiland La Graciosa.

  Lago Verde
  De groene lagune op een zwart lavastrand bij El Golfo is bijzonder om te zien. Wie vroeg gaat kijken is de stroom aan toeristenbussen voor en kan prachtige foto’s maken van het bijna gifgroene water.

  La Geria
  Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote is La Geria een succesvolle wijnstreek. Op zeer specifieke wijze verbouwt men hier druiven: de druiven worden in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Op die manier worden de vruchten tegen de wind beschermd en anderzijds zorgt het ervoor dat er voldoende vocht uit de grond opgenomen wordt. De wijnvelden zelf zijn al een bijzonder plaatje, de wijnen zelf zijn ook zeer de moeite waard. De reden dat we de wijnen van Lanzarote in de Nederlandse winkels niet aantreffen is dat er te weinig geproduceerd wordt om ook nog te kunnen exporteren. De lokale markt heeft alle wijnen nodig. Bij een aantal bodega’s, zoals Malvasia en El Grifo, kun je wijnen proeven en een rondleiding krijgen.

  Teguise
  Niet te verwarren met de aan de kust gelegen urbanisatie Costa Teguise is het in het binnenland gelegen dorp Teguise. Het dorp is in sfeervolle Andalusische stijl vormgegeven. Op zondag wordt hier de drukbezochte markt gehouden, waar je naast streekproducten helaas ook in toenemende mate kraampjes met (namaak)tassen, zonnebrillen en andere namaakartikelen aantreft.

  Dromedarisrit
  Lanzarote is de enige plek in Europa waar kameelachtigen in het wild voorkomen. De op dit eiland levende Majorero-dromedaris wordt vooral ingezet voor zogenaamde kamelentochten, hoewel er echter geen sprake is van kamelen omdat deze beesten slechts één bult hebben. Je kunt een kamelentocht doen in het Timanfaya Nationaal Park of buiten het park, waar je binnen een tocht van ongeveer een half uur door het prachtige landschap van Lanzarote trekt.

  Algemene informatie Lanzarote
  Officiële naam: Lanzarote
  Oppervlakte: 846 km²
  Hoofdstad: Arrecife
  Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Lanzarote telt circa 140.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft in de hoofdstad Arrecife woont. Veel inwoners hebben bloedbanden met Spanje, maar onderscheiden zich graag van het vaste land. Naast de lokale bevolking wonen er op Lanzarote veel Zuid-Amerikanen, Britten en andere buitenlanders, die er genieten van een zonnig pensioen. De voertaal op Lanzarote is Spaans. In de toeristische gebieden wordt goed Engels en Duits gesproken.

  Elektriciteit
  Op Lanzarote heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

  Eten en drinken
  Op Lanzarote kunt u genieten van de Canarische keuken met heerlijk verse vis- en vleesgerechten. Vegetarische maaltijden zijn dankzij de lokale groenteteelt zeer smaakvol.

  Het kraanwater op Lanzarote kunt u beter niet drinken. U kunt dit water wel gebruiken om uw tanden mee te poetsen en de mond te spoelen. Zorg dat u zelf voldoende flessen water aanschaft.

  Geldzaken
  Op Lanzarote wordt betaald met de euro.
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Lanzarote heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden. Lanzarote wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

  Tijdsverschil
  Op Lanzarote is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

  Verkeer en vervoer
  Lanzarote beschikt over een moderne wegeninfrastructuur. Twee autosnelwegen verbinden noord en zuid en regelmatige diensten van autobussen bereiken alle punten van het eiland.