Los Cristianos, Sport & Spa Hotel Mar y Sol


Los Cristianos, Spa & Sport Hotel Mar y Sol
In het zuidwestelijke deel van het prachtige Canarische eiland Tenerife, in Los Cristianos, ligt het Spa en Sporthotel Mar y Sol. Het hotel is volledig barrièrevrij gebouwd in een authentieke Spaanse stijl met trapvormige verdiepingen. Hier beleeft u een heerlijke en levendige vakantie voor alle gasten, met of zonder handicap, in een omgeving zonder drempels.

Het resort heeft 234 rolstoelkamers, u kunt kiezen uit 6 verschillende types. Er is voor elk wat wils en u kunt uw activiteiten afwisselen met de vele restaurants, winkels en spa.

Groepsreizen met begeleiding en ADL zorg:

Uw reiskosten zijn opgebouwd uit de kosten voor u samen met uw begeleider (van ons) o.b.v. halfpension.

Voor 1 persoon met hulp bij de heen en terugreis met aansluiting bij de groep € 1.234,- en 2 p. € 2.249,-

Voor 1 persoon met gedeelde ADL/Zorg begeleider € 1.729,- met uw ADL/Zorg begeleider € 2.249,-

Voor 2 personen met gedeelde ADL/Zorg begeleider € 2.744,- met uw ADL/Zorg begeleider € 3.249,-

De groepsgrootte is tussen de 6 en 20 personen.

 • Opvang op de luchthaven, de reisbespreking en elkaar en de begeleiders kennen leren
 • Gratis aanmelding van uw mobiliteitsmiddelen en medische bagage tot 15 kg, die u wilt meenemen met het vliegtuig
 • Begeleiding naar de vliegtuig gate met uw eigen of een rolstoel van de luchthaven. Afhankelijk van uw begeleidingscode kunt u zelf met een minirolstoel tot uw vliegtuigstoel gebracht en er in getild worden
 • Hulp met inpakken en aanpassen van de hoogte van de elektrische rolstoel / scootmobiel op 80 of 86 cm (afhankelijk met wie u vliegt)
 • Rechtstreekse vlucht met begeleiders, 10kg hand- en 20kg ruimbagage.
 • Rolstoel transfer
 • Uw eigen studio of appartement met aangepaste badkamer en mini keuken
 • Verblijf op basis van half- tegen extra kosten € 10,- p.p. volpension
 • Desgewenst een voor u (gedeelde) persoon als meereizende ADL/Zorg begeleider en reis assistentie, max 8h p.d. voor dagelijkse uitjes met uw eigen of gehuurde scootmobiel of elektrische rolstoel
 • Als u ADL/Zorg indicatie, PGB heeft of aanvullend verzekerd voor hulpmiddelen bent helpen wij u bij terughalen van uw zorg of hulpmiddelen kosten bij uw basiszorgverzekering of PGB.)
 • 24 uur hulplijn voor hulp bij uitdagingen tijdens uw vakantie.

Optioneel:

 • Tegen extra kosten de huur van een  1- of 2-persoons scootmobiel, zodat onze begeleiders niet hoeven te duwen met uitstapjes
  Huur van duo voor € 330,- of van 2 een persoons scootmobiel voor u en uw begeleider 2 x € 140,-
 • Afhankelijk van uw situatie kan extra zorg of hulpmiddelen gehuurd worden (de kosten hiervoor kunt u mogelijk, als u een indicatie heeft, terug krijgen van uw verzekering of PGB contract met ons)

Offerte aanvraag groepsreizen Kijk op deze pagina voor informatie over dit hotel!

  Algemene informatie

  • Het resort is grotendeels rookvrij. Op aanvraag kan een rokerskamer gereserveerd worden.
  • Een hotel onder particulier Duits beheer, gelegen in Los Cristianos, in de Zuid-West hoek van het eiland Tenerife
  • De heerlijke temperaturen zorgen het hele jaar door voor een perfect vakantie-klimaat
  • Volledig rolstoeltoegankelijke accommodatie; alle kamers hebben in inrijdbare douchehoek
  • De meeste badkamers zijn uitgerust met een in hoogte verstelbaar toilet en handgrepen
  • Twee grote zwembaden met een lift, één zwembad is het hele jaar verwarmd tot + 32ºC
  • Een modern therapy centre, met een grote diversiteit aan holistische en traditionele behandelingen, biedt u programma’s op maat, gericht op uw vitaliteit en welzijn
  • Rolstoeltoegankelijk vervoer
  • Hulpmiddelen te huur ( hoog/laag bed, tillift, elektrische rolstoel etc.)
  • 24 uurs alarmservice
  • Excursies voor gehandicapte en niet-gehandicapte gasten
  • Golf & Duiken voor iedereen
  • Sportcomplex van 530 m² binnen in het hotel

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Alle kamers beschikken over een

  • kitchenette met kookplaten en koelkast
  • badkamer met inrijdbare douche en verhoogd toilet
  • rolstoeltoegankelijke badkamer met handgrepen en een föhn
  • salontafel met makkelijke stoelen en een eethoek
  • een ventilator beschikbaar op aanvraag (mobile airconditioning is te huur)
  • telefoon, TV en kluis wel zijn hier extra kosten aan verbonden
  • balkon of terras met tuinset

  Standard Studio (25m²)
  Compacte éénpersoonskamer met een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed, een ladekast en een ruime kledingkast.

  Standard Appartement
  Tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en een grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed en een dressoir. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes, een grote kledingkast en een ladekast.

  Superior Appartement
  Modern en ruim tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes en een kluis. De badkamer heeft een antislip vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte.

  Superior Studio
  Moderne compacte éénpersoonskamer met een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed van 2x90x200 cm. De studio beschikt over een dressoir. De badkamer heeft een antislip vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte.

  Comfort Room (38m²) Een ruime comfortabele kamer met twee éénpersoonsbedden en een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoons bed van 2x90x200 cm, een ladekast en een grote kledingkast. De ruime badkamer heeft een antislip vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte. Een groot balkon/terras met twee extra ligbedden.

  Premium Appartement (45m²)
  Modern en ruim tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed van 2x90x200 cm en een ladekast. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes en een kluis. De badkamer heeft een anti-slip-vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte. Het grote balkon of terras beschikt over twee extra ligbedden.

  Het hotel beschikt over een preventie- en revalidatiecentrum waar u klassieke, moderne of aangepaste behandelingen kunt volgen zoals:
  Fysiotherapeuten staan tot uw beschikking. Het fitnesscentrum biedt u een trainingsprogramma op maat. Op eiland heeft zelfs dialyse center welke ook openstaat voor toeristen. Ook het volgen van duiktherapie behoort tot de mogelijkheden.

  Thuis- en medische zorg zijn mogelijk en een 24 uur alarmservice is beschikbaar. Wij vragen u om bij uw reservering aan te geven welke gratis hulpmiddelen u nodig heeft.
  Type SDD           Type SRP          Type SRG      Aquaclean

  U kunt een uitgebreid pakket aan zorg- en hulpmiddelen huren zoals een elektrisch hoog/laag bed, AD matrassen, tillift, een scootmobiel, een strandrolstoel en nog veel meer.

                                             

  Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg op Tenerife. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Desgewenst kunnen door uw arts voorgeschreven zorg- en incontinentie materialen ter plekke door onze partners geleverd worden. U kunt deze dan bij uw zorgverzekering in Nederland declareren.

  Op de website www.lero.net kunt u terecht voor meer informatie over zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen.

  No sniplet called Tenerife-excursies

  Diverse excursies mogelijk.
  D.M.V. Bus abonnement kosten € 2,50 kunt u met dagkaart van € 10,- het hele eiland rondreizen. Er zijn 3 type bussen waarin (elektrische) rolstoelen zonder problemen in passen.
  Met handbewogen rolstoel kunt u ook aan boord op 2 type boten voor dolfijn en schilpadden safari.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Tenerife
  Continent: Europa (politiek) en Afrika (ligging)
  Oppervlakte: 2.057 km²
  Hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife
  Inwoneraantal: ca. 910.000 inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Hoogste punt: 3.718 m (El Teide)
  Afstand (Amsterdam – Santa Cruz de Tenerife): 3.181 km
  Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Tot enkele decennia terug zijn de avonturen en geschiedenis van de Guanche Era (de oorspronkelijke bewoners van het eiland) een raadsel gebleven, maar recent – in 2008 – heeft het museum van Tenerife de deuren geopend voor het grote publiek en toeristen met de geschiedenis van het eiland en zijn oorspronkelijke bewoners bekendgemaakt. De vroegere Guanche-inwoners van Tenerife stonden bekend als de moedigste en waren de meest gevreesde mensen van de Canarische eilanden. Dit waren grotbewoners die hun overleden mensen balsemden en eveneens begroeven in grotten. Van de gevonden overblijfselen van mummies is gebleken dat de lichamen van Berber-origine uit Noord/West-Afrika afstamden. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  Op Tenerife heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

  Eten en drinken
  De keuken op Tenerife heeft, vooral in de toeristische centra, een groot aanbod. Onder de traditionele specialiteiten is het grootste aanbod de papas arrugadas, de mojos rojo en verde (sausjes van pepers of koriander), verschillende soorten honing en zeevruchten. Van alle producten uit de Canarische keuken is gofio de voornaamste. Dit bestaat onder andere uit geroosterde tarwebloem. In Tenerife bestaat een grote kaastraditie voortkomende van de inheemse bevolking, die voor het grootste deel van hun culinaire behoeften aangewezen was op geiten en schapen.

  Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Op Tenerife wordt betaald met de euro.
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tenerife heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden. Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

  Tijdsverschil
  Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

  Verkeer en vervoer
  Tenerife beschikt over een moderne wegeninfrastructuur. Twee autosnelwegen verbinden noord en zuid en regelmatige diensten van autobussen bereiken alle punten van het eiland.


  Bekijk de video van Spa & Sport Hotel Mar y Sol en uw mogelijkheden op Tenerife.

  Hier krijgt u een overzicht van alles wat Spa & Sport Hotel Mar y Sol u te bieden heeft.

  Duiken voor gehandicapten! Deze verbazingwekkende trainingsmogelijkheid biedt een nieuwe alternatieve mogelijkheid tot het verbeteren van de mentale en lichamelijke conditie.

  ]