Benidorm, Zorghotel & Senioren Resort

Benidorm, zorghotel & senioren resort
COSTA BLANCA betekent ‘Witte Stranden’. Dit gebied ligt halverwege de Spaanse oostkust aan de Middellandse Zee. Het is de kust van de Provincie Alicante met de gelijknamige hoofdstad en ook plaatsen als Benidorm, Altea en Valencia.

De gebied waarin het zorghotel zich bevindt, is volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie één van de gezondste regio’s van Europa, waardoor astma- en reumapatiënten en mensen met hart- en vaatziekten zich hier beter voelen. Echter ook gezonde senioren zijn bij ons meer dan welkom.

Er kunnen meerdere redenen zijn om uw vakantie door te willen brengen in een zorghotel. Soms betreft dit de zorg die u nodig heeft, echter kan het ook zo zijn dat u vanwege uw leeftijd of vanwege het feit dat u alleenstaand bent, hiervoor kiest. De gedachte dat wanneer er iets met u zou gebeuren tijdens uw vakantie en er opvang voor u is, geeft een gerust gevoel. De medewerkers van het zorghotel spreken Nederlands en staan u altijd graag te woord!

Toegankelijkheid voor rolstoel en scootmobiel
Goed aangepaste infrastructuur voor rolstoelers.
Aangepaste stranden met speciale verharding voor rolstoel en rollator.
Mogelijkheid van huur van diverse types scootmobiel, (elektrische) rolstoelen, Swiss Trac, aangepaste auto’s etc..

U reis bestaande uit:
 • Gratis aanmelding van meenemen van uw mobiliteitsmiddelen met het vliegtuig.
 • Begeleiding met uw eigen of rolsstoel van de luchthaven naar de vliegtuiggate. Afhankelijk van uw begeleidingscode zelf hulp met minirolstoel tot uw vliegtuigstoel en er intillen.
 • Rechtstreekse vlucht met uw begeleiders met 20kg ruimbagage vanaf Brussel, Eindhoven, Rotterdam of Schiphol
 • Rolstoel transfer
 • Uw eigen Studio’s met aangepaste badkamer en mini keuken
 • Verblijf op basis van half- of volpension in zorglocatie oin Benidorm
 • Week huur van tweepersoon scootmobiels voor lokale uitstapjes u wordt gereden
 • De begeleiders ondernemen dagelijkse activiteiten met u
 • Afhankelijk van uw situatie wordt extra zorg ingehuurd of hulpmiddelen gehuurd (de kosten hiervoor kunt u mogelijk als u indicatie heeft terug krijgen van uw verzekering)

Offerte aanvraag groepsreizen

  Alles voor een fijne tijd
  Het zorghotel beschikt over twee- & eenpersoonskamers. Deze kamers bevinden zich op de vierde etage met evt. extra beschikbare kamers op de derde etage.
  Op uw kamer is het mogelijk een kopje koffie of thee te zetten en tevens beschikt u over een koelkastje waar u uw fris etc. koel kunt houden! De minibar (tegen betaling) bevindt zich ook in uw koelkastje.

  Culinair
  Het restaurant met prachtig uitzicht zich op de vierde etage (open vanaf eind maart 2020).
  In de ochtend kunt u van het ontbijtbuffet gebruik maken tussen 08.30 en 10.00 uur.

  De lunch vindt plaats van 13.00 tot 14.00 uur. Dit is een lichte (brood) maaltijd vergezeld van soep en salade. Wanneer er op een bepaalde dag een uitstapje gepland staat, eten wij de lunch niet in het restaurant. Wij zorgen op deze dag voor een zgn. ‘lunch-picknick’ , waarvan we op een mooi plekje in het Spaanse achterland zullen genieten. Het is ook mogelijk om ergens op de route in een restaurant te lunchen, echter deze kosten komen voor uw eigen rekening.

  Het driegangen diner wordt geserveerd om 18.00 uur. De maaltijden zijn Europees georiënteerd. Uiteraard zullen wij u kennis laten maken met de Spaanse keuken voor een echte paëlla, maar ook een heerlijke Nederlandse stamppot kunt u bij ons verwachten. Tijdens het ontbijt verzoeken wij u om uw keuze voor de avondmaaltijd bekend te maken. U kunt altijd kiezen uit verschillende combinaties, waar ook de vegetarische keuken en speciale diëten onderdeel vanuit maken.

  Het dakterras
  Is ruim van opzet en eenvoudig te bereiken op de vierde etage. Fijne ligstoelen staan tot uw beschikking wanneer u van de zon wilt genieten, maar uiteraard zorgen wij ook voor voldoende schaduw, wanneer de zon fel schijnt. Vanaf hier heeft u uitzicht op de skyline van Benidorm en het prachtige achterland.

  Voor de hotelgasten worden er diverse activiteiten op het dakterras georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een Flamenco show, een Spaanse avond met een verrukkelijke paëlla en sangria.

  Wist u dat u na uw vakantie zelfs een woordje Spaans kunt spreken? Regelmatig wordt er op het zonnige dakterras een Spaanse les georganiseerd, waar de hotelgasten altijd interesse in hebben en tot hilarische spraakverwarringen kan leiden. Tevens staat de Jacuzzi (bubbelbad) op het dakterras en kunt u hier gelijktijdig met meerdere personen gebruik van maken. Een moment voor uzelf om volledig te ontspannen in combinatie met een prachtig uitzicht.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Kamers:

  Ontspanning
  U vindt veel ontspanning in en rond Benidorm. Zo is er Nederlandse televisie, een lounge, internetruimte en u kunt heerlijk genieten van het aangepaste zwembad.

  Medische zorg
  Aandacht voor uw medische zorg wordt geboden door een, aan de residentie verbonden, huisarts. Indien nodig kunt u worden behandeld door een fysiotherapeut in de eigen oefenruimte.

  Vervoer
  Ons zorghotel heeft rolstoelvervoer. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn. Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg in Spanje. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Excursies en activiteiten
  U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante en avontuurlijke activiteiten en excursies.

  Alicante telt ruim 322.000 inwoners. Alicante is bij de toeristen vooral geliefd vanwege zijn geriefelijke klimaat en zijn mooie stranden. Alicante heeft echter nog meer dan een mooi klimaat en stranden te bieden, namelijk historische gebouwen, kastelen, interessante musea en een bruisend nachtleven, en hier vindt u handige informatie over wat u zoal kunt zien en doen in Alicante.

  Castillo de Santa Bárbara in Alicante
  Dit kasteel bevindt zich boven op de 166 meter hoge Monte Benacantil, welke hoog uittorent boven Alicante. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het kasteel bestaat uit een complex van gebouwen en verdedigingsmuren en het is één van de grootste kastelencomplexen van het Middellandse Zeegebied. Het kasteel is vrij toegankelijk en in het kasteelgebied zijn diverse tuinen aangelegd. Verder zijn er terrasjes, kiosken en tentoonstellingsruimten te vinden. Naar boven kunt u zowel te voet als met een lift.

  De MARQ
  De MARQ is het Stedelijk Archeologisch Museum. U kunt er kennis maken met de verschillende beschavingen die in Alicante sporen nalieten, en dit zijn vooral de Iberische, de Griekse en de Romeinse. Verder kunt u in het museum kennis maken met Lucentum, oftewel het Romeinse Alicante. Dit is een ruïnenstad die nog steeds te bezoeken is. De MARQ behoort tot de meest vooruitstrevende archeologische musea in Europa.

  Santa Cruz
  Tegen de helling van de eerder genoemde Monte Benacantil is de oude wijk Santa Cruz gebouwd. Het is een geheel van smalle schilderachtige straatjes, trappetjes en witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegels. De wijk is al gedeeltelijk opgeknapt en in de wijk bevindt zich ook de ‘Ermita Santa Cruz’, oftewel de Hermitage van het Heilig Kruis.

  De stranden van Alicante
  Alicante en trouwens de gehele Costa Blanca zijn beroemd vanwege de prachtige stranden, de lange zonovergoten dagen en de kristalheldere wateren. Jaar na jaar krijgen de stranden van Alicante een blauwe vlag, dus zon- en strandliefhebbers vinden er alles wat ze zoeken. In en vlak buiten Alicante liggen in totaal 9 stranden en alle zijn ze breed en schoon. Wel is er een afwisseling van gouden zandstranden en meer rotsachtige delen. Het belangrijkste strand is het 5 kilometer lange Playa de San Juan. Dit strand kent vele faciliteiten en eindigt bij de rotsen bij Las Huertas. Hier liggen dan de (naakt)stranden Palmera, Cantalares en Judíos. Verder naar het zuiden vinden we dan de stranden Almadraba en Albufereta. Deze twee stranden zijn ideaal voor watersporters. In Alicante zelf ligt er naast de oude haven nog een stadsstrand.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.