Curaçao

Tropisch Curaçao is een heerlijk rustig en goed rolstoeltoegankelijk eiland in de Caribische zee
Overdag aan het strand een heerlijke plek om te relaxen, genieten van de zon en zee met een tropisch briesje. In de avond lekker eten in één van de vele rolstoel of scootmobiel toegankelijke restaurants aan de boulevard, met zicht op de ondergaande zon boven de Caribische zee. Op Curaçao heerst een tropisch klimaat, door de altijd aanwezige en verkoelende passaatwind is het zelden te warm.

Rolstoel begaanbaarheid
In vrijwel alle brede trottoirs zijn op- en afritjes aanwezig. De wegen zijn veelal geasfalteerd, over het algemeen goed begaanbaar en alles is op korte afstand.

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  Curaçao Dolphin Suites
  Is een kleinschalig, modern en volledig rolstoeltoegankelijk hotel en biedt speciale faciliteiten voor mensen met een beperking.
  Het staat bekend om haar huiselijke sfeer, centrale locatie en persoonlijke aandacht voor ieder type gast.

  Curaçao,Jan Thiel Baai Morena Resorts
  Natuur en comfort gaan hand in hand bij het levendig eco-vriendelijke Morena Resort. Met haar prachtige ruime villa’s en appartementen, verscholen in de tropische tuin, is dit een ideale keuze voor uw vakantie aan de Jan Thiel Baai.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Hulpmiddelen die gerealiseerd kunnen worden

  • scootmobiel.
  • hoog/laag bed
  • tillift

  Zorg-/verpleging

  • Thuiszorg kan voor u geregeld worden.

  Excursies en activiteiten
  Curaçao is rijk aan bezienswaardigheden, teveel om allemaal te noemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de altijd aanwezige flamingo’s te zien, te kanoën in de mangroven of te genieten van de natuur van het Christoffelpark, het grootste Nationale park.
  De Hato grotten bieden veel geschiedenis met druipsteengrotten, waterpartijen en eeuwenoude muurschilderingen. Ook heeft Curaçao een aantal interessante musea die de moeite waard zijn, evenals de struisvogelfarm. Ook het bekende 18e eeuwse plantagehuis Brievengat en de Cunucu-huisjes zijn een bezoek meer dan waard.

  Duiken
  Wat de ‘onder-water-natuur’ betreft is Curaçao één van de mooiste eilanden van het Caribische gebied. Voor duikers en snorkelaars zijn de wateren rondom Curaçao dan ook een waar paradijs. Maar niet alleen voor hen, Curaçao behoort tot de beste surfplekken ter wereld.

  Vervoer
  Bussen op Curaçao (Konvoi genoemd) zijn een goedkoop vervoermiddel om het eiland te bezichtigen. Wel zijn de haltes soms onduidelijk, net als de vertrektijden. Daarnaast zijn er minibusjes die je voor iets meer geld brengen waar je wilt.

  Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief. Voor een rondreis door het Christoffelpark kan je het beste een auto of jeep huren. Het huren van een auto is op veel locaties mogelijk en een goed idee op Curaçao. Zo ontdek je prachtige uithoeken van het eiland en ben je niet afhankelijk van het busvervoer.

  Rolstoel aangepast vervoer is ook op Curaçao beschikbaar.

  Fietsen kunt u huren op diverse plaatsen of bij een van de hotels. Kosten zijn ca. $ 5-10 per dag. Voor het huren van een brommer of scooter dient u minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en dient u een borgsom te betalen.

  Praktische informatie Curaçao
  Officiële naam: Curaçao
  Continent: Caribbean
  Oppervlakte: 444 km²
  Hoofdstad: Willemstad
  Inwoneraantal: ca. 150.000 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Vliegduur: circa 9 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Curaçao is een smeltkroes van wel 40 bevolkingsgroepen, met wortels in een Joods, Portugees, Nederlands, Afrikaans en Zuid-Amerikaans verleden. De danskunst is één van de belangrijkste elementen uit de cultuur van Curaçao. Ook op dit eiland zijn er veel invloeden van andere culturen zoals de Caribische, West-Europese, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse. De officiële talen zijn Papiaments en Nederlands, maar de voertaal is over het algemeen Papiaments (kon ta bai ku bo? = hoe gaat het met jou?).

  Elektriciteit
  De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130V/50Hz, sommige hotels en appartementen hebben echter 220 volt. De meeste stopcontacten zijn volgens het Amerikaanse model. Een verloopstekker of adapter is heel handig, beiden ook op het eiland verkrijgbaar.

  Eten en drinken
  Op Curaçao zijn veel verschillende soorten restaurants in verschillende prijsklassen. De Antilliaanse keuken is een samensmelting van verschillende invloeden, de Creoolse invloed is voor een groot deel bepalend. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, wat bestaat uit maisgriesmeel, zout, boter en water. Veel eigen producten heeft het eiland niet, vanwege de droogte moeten veel producten geïmporteerd worden. Door de visrijke omgeving staat er ook geregeld vis op het menu.

  Vruchten vormen vaak de basis voor allerlei lekkere zomerse drankjes. Bij uitgaan op Curaçao draait alles om ‘Happyhours’.
  Het kraanwater is goed en veilig om te drinken.

  Geldzaken
  De Antilliaanse gulden (ANG.) is de officiële munteenheid op Curaçao. De Euro wordt steeds beter geaccepteerd als betaalmiddel, maar wordt ook vaak nog gewisseld voor de lokale valuta, de Antilliaanse Gulden en/of Amerikaanse Dollars.
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende noord-oostelijke passaatwind. Gemiddelde temperatuur 30°C.

  Tijdsverschil
  In de winter is het op Curaçao vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zes uur.

  Vervoer
  Bussen op Curaçao (Konvoi genoemd) zijn een goedkoop vervoermiddel om het eiland te bezichtigen. Wel zijn de haltes soms onduidelijk, net als de vertrektijden. Daarnaast zijn er minibusjes die je voor iets meer geld brengen waar je wilt.

  Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief. Voor een rondreis door het Christoffelpark kan je het beste een auto of jeep huren. Het huren van een auto is op veel locaties mogelijk en een goed idee op Curaçao. Zo ontdek je prachtige uithoeken van het eiland en ben je niet afhankelijk van het busvervoer.

  Rolstoel aangepast vervoer is ook op Curaçao beschikbaar.

  Fietsen kunt u huren op diverse plaatsen of bij een van de hotels. Kosten zijn ca. $ 5-10 per dag.
  Voor het huren van een brommer of scooter dient u minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en dient u een borgsom te betalen.