Waddenzee, Ameland, drempelvrije bungalow 4p.


Rolstoeltoegankelijke bungalow op voor 1 t/m 4 personen.
Op het vakantiepark vindt u de nodige rust en kunt u lekker genieten van de heerlijke natuur. Voor de kleine boodschappen is er een minisupermarkt beschikbaar naast de receptie. Er zijn enkele speelplekken voor uw kinderen. Tijdens de schoolvakanties vindt er een gevarieerd animatieprogramma plaats.

Vanaf het vakantiepark komt u direct naar de begroeide duinen en het strand is op korte afstand te bereiken. In de zomermaanden heeft u gezellige strandpaviljoens, waar u heerlijk kunt eten, drinken, relaxen en genieten van zon, zee en strand.

  Comfortabele, rolstoeltoegankelijke bungalow voor maximaal 4 personen

  • Hond is toegestaan indien aangemeld
  • Het is verboden om in de bungalows te roken

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!


  Onze uitleen- en zorgservices heeft u de mogelijkheid voor:

  • aangepast vervoer
  • de huur van hulp- c.q. mobilitietsmiddelen o.a. Scootmobiel

  Zorg en ondersteuning
  Als speciale zorg nodig is, kunt u rekenen op professionele zorg en ondersteuning door verpleegkundigen, verzorgende en fysiotherapeuten.

  Ameland is een van de vijf bewoonde Waddeneilanden in de Noordzee.

  Gebied: 268,5 km2
  Bevolking: Ameland heeft 3685 inwoners (stand 31 januari 2019).

  Het eiland ligt ten noorden van Holwerd voor de Nederlandse kust. Aangrenzende eilanden zijn Schiermonnikoog in het oosten en Terschelling in het westen. Vanaf het vasteland bereikt u Ameland met de veerboot “Sier” en “Oerd” vanuit Holwerd. De overtocht duurt doorgaans 45 minuten. Met een watertaxi gaat het veel sneller.

  Ameland is een prachtig eiland met veel mogelijkheden en een ideale combinatie van zon, zee, strand, natuur en cultuur. Het eiland is een populaire vakantie-, reis- en excursiebestemming voor gezinnen, caravancampers en schoolklassen. Er is een grote diversiteit aan flora en fauna op het eiland. Hoewel Texel bekend staat om zijn schapen, zijn het op Ameland de paarden. Je kunt er veel van zien op het eiland.

  Hier vindt u de mogelijkheid om met een boot over de Waddenzee te varen, zeehonden te kijken en diverse watersporten uit te oefenen.
  Ameland ontving in 2017 als enige Waddeneiland de gouden Quality Cost Award (zegt iets over de sterke inzet van het betreffende eiland op het gebied van cultuur, festivals en evenementen, informatievoorziening en duurzaamheid). Daarnaast heeft Ameland al 30 jaar op rij een blauwe vlag (zegt iets over de kwaliteit van het strand en zeewater).

  De meest populaire bestemmingen op Ameland zijn:

  • De vuurtoren en het lange strand richting de Noordzee
  • Waterspeeltuin “in de Vleyen” bij Nes
  • Natuurcentrum met uitkijktoren
  • Strand- en landbouwmuseum
  • het Nassau-Eendenkoje in Buren
  • het redding museum
  • het cultuurhistorisch museum “Sorgdrager” in Hollum
  • de zeehonden- en schelpenreizen naar zeehondenbanken vanuit de haven
  • In Buren is er een klein modern zwembad met kinderbad, glijbaan en een zwembad met normale diepte
  • de beach express, die een rondgang door het natuurgebied “De Hon” mogelijk maakt

  Er zijn vier steden op het eiland (van oost naar west):
  Buren (715 inwoners; per 1 januari 2017) is het meest oostelijke dorp van het eiland. Oorspronkelijk een boerendorp, waarvan de inwoners hun armere inkomen met strandovervallen verbeterden (Nederlands: strandjutten). De plaats kenmerkt zich in de zomer door de vele vakantiekampen die onderdak vinden in verbouwde boerderijen. In het dorpscentrum vindt u wat eetstalletjes, een supermarkt en wat kleinere winkeltjes.

  Ballum (425 inwoners; per 1 januari 2017) is een dorp ten westen van Nes dat minder wordt gekenmerkt door toerisme. Hier is het stadhuis van het eiland, op de plek waar vroeger het kasteel van de Camminghas stond. Bij Ballum ligt het vliegveld van Ameland, van waaruit rondvluchten plaatsvinden over het eiland of vluchten naar het vasteland. Tegenover de luchthaven ligt de Camping Roosdunen.

  In Hollum (1.260 inwoners; per 1 januari 2017) staat een oude vuurtoren met 55 meter een echte kolos, die vanaf vrijwel elke plek op het eiland zichtbaar is en uitzicht biedt over het hele eiland. De plaats is het grootste dorp van het eiland. Er staan veel monumentale panden. U vindt er ook veel winkels, kleine restaurants en terrasjes, evenals twee musea en kunstgalerijen.

  Naast strand en natuur zijn er ook voorzieningen zoals een 9 holes golfbaan en een recreatiegebied (De Aanleg). Er zijn ook verschillende wandel- en fietspaden in de omgeving.

  De stad Sier is intussen verdwenen, naar verluidt in het westen van het eiland, herinnerd aan enkele putten die zijn blootgelegd door opgravingen en de naam van een veerboot die Ameland verbindt met het vasteland Holwerd. De tweede veerboot “Oerd” is ook vernoemd naar een lang verloren gewaande plaats in het oosten van het eiland. Aangenomen wordt dat de plaats was gelegen op de plaats van de duinen “Het Oerd” in het Amelander natuurgebied.

  Nes (1.225 inwoners; status: 1 januari 2017) Hier ligt de haven waar de veerboot vanaf het vasteland (Holwerd), 25 km ten noordoosten van de provinciehoofdstad Leeuwarden, aanmeert. Nes is de thuisbasis van de Tourist Association, het Natural History Museum en het politiebureau van het eiland, evenals een van de twee brandweerkorpsen van Ameland.