Duitsland

Wij hebben razend interessante buren. Van west naar oost staat Duitsland bol van de cultuur. In noordzuidrichting neemt de hoogte nog eens fors toe. Daartussen heeft elke stad of uithoek z’n charme. Bezoek de boeiende hoofdstad Berlijn of het bruisende Hamburg. Verken de heide, het heuvelland, bossen, bergen en dalen. Het liefst per scootmobiel of rolstoel voortgetrokken door Swiss Trac. Luister naar de volksverhalen.

Laat u verwennen in een Gasthof of een kuurhotel. Bezoek een van de theaters of musicals en maak gebruik van de speciale stads- en ontdekkingstochten voor iedereen. Duitsland heeft talloze mogelijkheden voor een vakantie in elk seizoen. En lekker dichtbij voor een tussendoortje.

  De door Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicapten: Wij regelen het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Een aangepaste vakantie, reizen en vakanties voor gehandicapten? Wij maken het mogelijk!

  top

  Brandenburg, Bungalowboot (1-6 pers.)
  Wat dacht u ervan kapitein te zijn op een (rolstoel)bungalowboot?
  Al mogelijk vanaf € 753,- per week.
  Geniet alvast en bekijk de video.

  Zelf varend het Havelland ontdekken, varen naar Brandenburg of Berlijn en vanuit uw varende bungalow de stad verkennen. Voor rond de € 30,- kunt u ‘s ochtends uw vaarbewijs halen en aan uw vakantie beginnen. Lees meer over uw mogelijke watervakantie

  top

  Berlijn, Hotels en appartementen (1-4 pers.)
  Berlijn historisch en hip tegelijkertijd
  In geen enkele andere stad is het contrast tussen het heden en verleden zó indrukwekkend en zó groot als in de Duitse hoofdstad Berlijn. Maar niet alleen de Berlijnse cultuur is indrukwekkend.

  Het uitgebreide aanbod aan winkels, moderne architectonische hoogstandjes, een wereldkeuken, de hipste clubs en mooiste parken maken Berlijn tot een onvermoeibare metropool.

  top

  Goslar Hotel Residentie Schwiecheldthaus
  Het hotel ligt in het midden van de aantrekkelijke oude binnenstad van Goslar, slechts 100 meters af van het marktplein. In het mooie hotel vindt u een bijzondere sfeer. Historische gebouwen gecombineerd met moderne architectuur naar een stijlvolle mix met oude muur- en plafondschilderijen uit de 16e eeuw. Voor uw deur beleeft u de levendige binnenstad. In het mooie atrium van het hotel vindt u ontspanning en rust.

  top

  Hamburg, Stadthaushotel
  Wist u dat Hamburg meer kanalen heeft dan Venetië, en meer bruggen dan Amsterdam? Wie van cultuur, actie en uitgaan houdt is in Hamburg beslist aan het juiste adres.

  Het barrièrevrije Stadthaushotel ligt in het centrum van de stad en biedt alle comfort en rust. Hier wordt u op een unieke persoonlijke manier verwend door de valide en mindervalide medewerkers. Van hieruit bent u in een paar minuten bij de theaters, vismarkt en het uitgaanscentrum de Reeperbahn.

  top

  Koblenz, Lahnstein
  Dit aangepaste vakantieappartement is ideaal als startpunt voor tochten door de omgeving met een rolstoel, fiets of scootmobiel langs de rivieren Rijn, Moezel, Lahn en bezoek aan bruisende historische Koblenz. Centraal gelegen vlakbij invalide parkeerplaats, trein, bushalte.

  Moezel, Bremm, 4 Barrièrevrije appartementen Moezel-blik in Bremm met 3 slaapkamers aan de Moezel
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement met privéterras met Moezel zicht ligt samen met andere appartementen in het idyllische Bremm aan de Moezel.

  Moezel, Ernst, Barrièrevrije met 2 slaapkamers in Ernst aan de Moezel voor 1-4 pers.
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement (Moselschiefer) met privéterras ligt samen met 7 andere appartementen en een bungalow in het idyllische Ernst aan de Moezel.

  Moezel, Ernst, Barrièrevrije met 1 slaapkamer in Ernst aan de Moezel voor 1-4 pers.
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement (Winzerhaus) met privéterras in het idyllische Ernst aan de Moezel.

  top

  Het unieke wijnlandschap met zijn veelzijdig vrijetijds- en cultuuraanbod garandeert u een ontspannende en belevenisvolle vakantie tegelijkertijd. Dankzij de centrale ligging in de vakantieregio Eifel – Moezel – Hunsrück is Ernst een ideaal vertrekpunt met openbaarvervoerskaarten voor bus en trein. In de gehele regio Cochem heeft u zo een dag vol belevenissen. Hier vindt u een groot aanbod aan winkels, wijncafeetjes en restaurants, die geen wens onvervuld laten.
  Het unieke wijnlandschap met zijn veelzijdig vrijetijds- en cultuuraanbod garandeert u een ontspannende en belevenisvolle vakantie tezelfdertijd. Dankzij de centrale ligging in de vakantieregio Eifel – Moezel – Hunsrück is Ernst een ideaal vertrekpunt met gratis openbaarvervoerskaarten voor bus en trein in de gehele regio Cochem beleeft u zo een dag vol belevenissen. Hier vindt u een groot aanbod aan wijncafeetjes en restaurants, die geen wens onvervuld laten.

  Eifel, Obermehlen, Ferienort Obermehlen (1-4 pers.)
  Dit moderne volledig aangepaste en sfeervol ingerichte vakantieappartement met privéterras ligt samen met 4 andere appartementen en een bungalow in het idyllische Obermehlen. Midden in een prachtige bosrijke omgeving in het Eifelgebergte is de ligging ideaal voor tochten door de omgeving met rolstoel of scootmobiel.

  Eifel, Neuerburg, Euvea Freizeit- und Tagungshotel
  Het Euvea Freizeithotel und Tagungshotel is een 3* hotel in het mooie stadje Neuerburg, midden in het Duits – Luxemburgse ‘Nationalpark’. Het hotel biedt haar (gehandicapte) gasten zekerheid, bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid!

  Het hotel is volledig barrièrevrij gebouwd en beschikt over kamers voor (mobiliteitsbeperkte) gasten, zowel met- als zonder rolstoel. De rolstoelgeschikte kamers (7) zijn voorzien van in hoogte verstelbare bedden, aangepaste kasten, drempelvrije douche en onderrijdbare wastafel. De kamers voor gasten met een mobiliteitsbeperking zonder rolstoel (4), zijn eveneens voorzien van in hoogte verstelbare bedden en een drempelvrije douche. Alle gangen in het hotel en naar buiten zijn zonder treden uitgevoerd. De kamers, vergaderruimten en de wellness-ruimte zijn per lift bereikbaar.

  top

  Beieren-Rubi, Oberstdorf, Hotel Garni Berland
  Alleen of met de familie, u bent van harte welkom in het mooie Hotel*** Garni Bergland, in het zonnige Oberstdorf im Allgäu! Hier beleeft u ontspannen, in een ongedwongen en rustige sfeer, een unieke natuurlijke schoonheid tussen de bergtoppen met meren, groene bossen en hooi-geurende bergweiden.

  Een gebied waar gastvrijheid nog in het groot geschreven wordt, voor een vrolijke en zorgeloze vakantie.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  (Thuis)zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen
  U kunt gebruikmaken van gediplomeerde verplegers voor uw thuiszorg op vakantie.
  Bij vele locaties kunnen wij voor u hulpmiddelen regelen bij de locale thuiszorgwinkels.
  Desgewenst kunnen wij u voorzien van een scootmobiel, Swiss Trac of aangepaste auto.
  Algemene informatie
  Officiële naam: Bondsrepubliek Duitsland
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 357.022 km²
  Hoofdstad: Berlijn (Berlin)
  Inwoneraantal: 81.800.000 inwoners (2011)
  Hoogste punt: 2.962 m (Zugspitze)

  Bevolking
  Het leven in Duitsland is, door de grote verscheidenheid aan culturele invloeden, modern en internationaal georiënteerd. Geniet samen met de Duitsers van gezellige traditionele feesten, zoals carnaval, wijn- en bierfeesten, muziekfestivals van klassiek tot rock, de goede keuken en de heerlijke wijnen uit dertien wijnbouwgebieden.

  Elektriciteit
  In Duitsland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

  Eten en drinken
  Duitsers houden van een stevige maaltijd. Bijvoorbeeld stampotten met worst (Bratwurst). Qua drinken zijn de zuivere Duitse bieren wereldberoemd. Ook wordt er redelijk goede wijn gemaakt in Duitsland. Het water uit de kraan is veilig om te drinken.

  Geldzaken
  In Duitsland wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Duitsland heeft een gematigd klimaat. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden en in de winter rond de 0 tot 5 graden.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  Auto
  Een milieusticker is nodig in verschillende Duitse steden. Een aantal stadscentra (waaronder Berlijn, Keulen, Dortmund, Hannover, Stuttgart en Mannheim) is alleen met een speciale milieusticker toegankelijk. Oudere dieselauto’s of auto’s die geen katalysator hebben, mogen dan het centrum niet meer in. De Duitse wegen zijn erg goed. De Duitse snelwegen zijn voor personenauto’s tolvrij.

  Bussen
  Het makkelijke van de bus in Duitsland is dat ze goed aansluiten op de trein. U kunt soms ook met hetzelfde kaartje per bus en per trein reizen. Deze kaartjes kunt u kopen bij busstations en bij de chauffeur.

  Trein
  U kunt makkelijk met de trein met een rolstoel of rollator naar Duitsland. De grote Duitse steden zijn goed verbonden met de kleine dorpjes. Bij reizen met de rolstoel deze wel van te voren aanmelden; waar het nodig is krijgt u dan begeleiding op de desbetreffende stations.

  Vliegtuig
  U kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland met het vliegtuig naar diverse vliegvelden in Duitsland. U mag gratis met uw vlucht 2 hulpmiddelen en medische bagage tot een bepaald gewicht meenemen; deze moeten wel van te voren
  aangemeld worden en tijdens het inchecken moet er een doktersverklaring overlegd worden, deze mag niet ouder zijn dan 3 weken.

  Taxi’s
  Taxi’s kunt u vinden op de standplaatsen of u kunt ze reserveren. De meeste standplaatsen zijn bij treinstations, luchthavens en drukke wegen in de binnenstad.