Hamburg

Hamburg Stadthaushotel (13 kamers)
Het barrièrevrije Stadthaushotel ligt in het centrum van de stad en biedt alle comfort en rust. Hier wordt u op een unieke persoonlijke manier verwend door de valide en mindervalide medewerkers. Vanuit het hotel bent u in een paar minuten bij de theaters, vismarkt en het uitgaanscentrum de Reeperbahn.

Hamburg de Waterstad
Wist u dat Hamburg meer kanalen heeft dan Venetië en meer bruggen dan Amsterdam? Wie van cultuur, actie en uitgaan houdt is in Hamburg beslist aan het juiste adres.

  Het kleine en zeer persoonlijke hotel bied u 7 voor rolstoelgeschikte kamers aan en 6 modern ingerichte kamers, u kunt kiezen uit:

  • 4 éénpersoonskamers
  • 8 tweepersoonskamers
  • 1 vierpersoonskamer

  Tevens is een vergaderzaal (16 pers.) aanwezig. De kamers worden verhuurd inclusief uitgebreid ontbijt.
  Voor gasten die met hun eigen auto komen zijn er 7 parkeerplaatsen (gratis) beschikbaar. De parkeerplaats heeft een eigen toegang tot het hotel.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een fysieke beperking is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  De kamers zijn geschikt voor mensen met allergieën en voorzien van telefoon, TV, radiowekker, Wi-Fi, breedband internet aansluiting.

  Belangrijke afmetingen

  • Deurbreedte 93 cm
  • Bedhoogte 58 cm
  • WC zithoogte 40 cm
  • 2 neerklapbare WC beugels
  • Wastafelhoogte 84 cm

  (Thuis)zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen
  U kunt gebruikmaken van gediplomeerde verplegers voor uw thuiszorg op vakantie.
  Bij vele locaties kunnen wij voor u hulpmiddelen regelen bij de locale thuiszorgwinkels.
  Desgewenst kunnen wij u voorzien van een scootmobiel, Swiss Trac of aangepaste auto.
  Vanuit het hotel bent u in een paar minuten bij de theaters, vismarkt en het uitgaanscentrum de Reeperbahn.

  Bijzondere rolstoelmogelijkheden

  • Een rondvaart door het havengebied
  • Het miniatuur wonderland
  • Internationale Maritiem Museum
  • Hagenbecks dierentuin
  • Stadsgids-tochten

  De wijk St. Pauli en de Reeperbahn
  Wie van uitgaan houdt is in Hamburg beslist aan het juiste adres. De meest bekende hotspot is de wijk St. Pauli. De beroemde Reeperbahn is de populairste uitgaansstraat van Hamburg. De bars en discotheken kennen geen sluitingstijd. Een gedeelte van de Reeperbahn is vergelijkbaar met de Amsterdamse Wallen. Er zijn stripteaseclubs en sekswinkels. Maar er is meer. Zo vindt u aan de Reeperbahn uitstekende theaters, zoals het St. Pauli en het Tivoli Theater. Er zijn een groot aantal kroegen en danslocaties maar ook enkele rustigere uitgaansgelegenheden, dus voor iedereen wat wils, al moet u soms even zoeken.

  Het Hamburg Museum en de Hamburger Kunsthalle
  Het Hamburg Museum is gewijd aan de geschiedenis van Hamburg maar ook aan het Hamburg van de 20e eeuw. U leert over het ontstaan van de stad tot de huidige tijd en u ziet het stadsbeeld van Hamburg door de jaren heen. Er zijn talloze historische voorwerpen tentoongesteld. Er is aandacht voor de zeehandel, de wooncultuur en het Hamburgse gildewezen. De stormvloed van 1962, de Beatles in Hamburg, de nazitijd: er wordt geen onderwerp uit de weg gegaan. Naast het Hamburg Museum is de Hamburger Kunsthalle een grote publiekstrekker. Het museum herbergt een werkelijk prachtige collectie historische schilderijen uit de 14 t/m de 19e eeuw. U ziet er o.a. schilderijen van Claude Monet, Matisse, Renoir, Rembrandt en Jan Steen. Er zijn geregeld thema-exposities. Er is een grote afdeling moderne kunst met doeken vanaf de jaren 60, sculpturen en een grote collectie van fotografieën.

  Vismarkt
  Vroege vogels moeten beslist een bezoek brengen aan de bedrijvige Vismarkt. Deze legendarische markt vindt elke zondagochtend plaats. In de zomer kunt u er al vanaf 05.00 uur terecht en in de winter vanaf 07.00 uur. Aan de inwendige mens is gedacht want u kunt (stevig) ontbijten in de oude visafslag onder het genot van muziekbands. Er wordt overigens niet alleen verse vis verkocht maar ook allerhande waren. Stalletjes met fruit, bloemen en souvenirs zijn er volop. De marktkooplui prijzen hun waar aan door luidkeels te schreeuwen. De markt is erg populair bij toeristen en de lokale bevolking maar ook mensen die een avond op stap zijn geweest komen hier graag. De vismarkt ligt vlakbij de Reeperbahn.

  Neuer Wall
  Wie van shoppen houdt is hier aan het juiste adres. De winkels zijn hip, exclusief en trendy. Dé straat met winkels van alle topdesigners is de Neue Wall. De straat ligt in het centrum, nabij de Binnenalster. Armani, Dior en Gucci, ze hebben er allemaal een filiaal. Vergelijk de Neue Wall met de 5th Avenue in New York of het Rodeo Drive in L.A., en u begrijpt waarom hier popsterren en beroemdheden komen shoppen. Dure auto’s, mondaine etalages, de Amsterdamse PC Hoofdstraat is er niets bij.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Bondsrepubliek Duitsland
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 357.121 km²
  Hoofdstad: Berlijn (Berlin)
  Inwoneraantal: 82.036.000 inwoners (2012)
  Hoogste punt: 2.962 m (Zugspitze)

  Bevolking
  Het leven in Duitsland is, door de grote verscheidenheid aan culturele invloeden, modern en internationaal georiënteerd. Geniet samen met de Duitsers van gezellige traditionele feesten, zoals carnaval, wijn- en bierfeesten, muziekfestivals van klassiek tot rock, de goede keuken en de heerlijke wijnen uit dertien wijnbouwgebieden.

  Elektriciteit
  In Duitsland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

  Eten en drinken
  Duitsers houden van een stevige maaltijd. Bijvoorbeeld stampotten met worst (Bratwurst). Qua drinken zijn de zuivere Duitse bieren wereldberoemd. Ook wordt er redelijk goede wijn gemaakt in Duitsland. Het water uit de kraan is veilig om te drinken.

  Geldzaken
  In Duitsland wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Duitsland heeft een gematigd klimaat. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden en in de winter rond de 0 tot 5 graden.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  Auto
  Een milieusticker is nodig in verschillende Duitse steden. Een aantal stadscentra (waaronder Berlijn, Keulen, Dortmund, Hannover, Stuttgart en Mannheim) is alleen met een speciale milieusticker toegankelijk. Oudere dieselauto’s of auto’s die geen katalysator hebben, mogen dan het centrum niet meer in. De Duitse wegen zijn erg goed. De Duitse snelwegen zijn voor personenauto’s tolvrij.

  Bussen
  Het makkelijke van de bus in Duitsland is dat ze goed aansluiten op de trein. U kunt soms ook met hetzelfde kaartje per bus en per trein reizen. Deze kaartjes kunt u kopen bij busstations en bij de chauffeur.

  Trein
  U kunt makkelijk met de trein met een rolstoel of rollator naar Duitsland. De grote Duitse steden zijn goed verbonden met de kleine dorpjes. Bij reizen met de rolstoel deze wel van te voren aanmelden; waar het nodig is krijgt u dan begeleiding op de desbetreffende stations.

  Vliegtuig
  U kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland met het vliegtuig naar diverse vliegvelden in Duitsland. U mag gratis met uw vlucht 2 hulpmiddelen en medische bagage tot een bepaald gewicht meenemen; deze moeten wel van te voren
  aangemeld worden en tijdens het inchecken moet er een doktersverklaring overlegd worden, deze mag niet ouder zijn dan 3 weken.

  Taxi’s
  Taxi’s kunt u vinden op de standplaatsen of u kunt ze reserveren. De meeste standplaatsen zijn bij treinstations, luchthavens en drukke wegen in de binnenstad.