Gehandicapten duikintro


 

Duik in de fascinerende onderzeewereld.
Twijfelt u of duiken wel iets voor u is? Hier kunt u het uitvinden onder het toeziend oog van de duikinstructeurs met ervaring met gehandicapten in het verwarmde zwembad of op makkelijk toegankelijke zee locaties. Bent u toe aan de volgende stap, neem dan deel aan een professionele open water cursus. Ook iedereen met een zeer beperkte mobiliteit kan hieraan deelnemen. Geniet alvast en bekijk de film.

Zwemmen of duiken met dolfijnen
Bijzondere dieren, die dolfijnen. Veel mensen hebben dan ook de droom om met dolfijnen te zwemmen. Wij kunnen u helpen deze droom te realiseren op Curacao, Tenerife en in Turkije.

  Challenge Resorts & Travel heeft voor u een selectie gemaakt van aangepaste resorts, hotels en bungalows waar gehandicapten duiken mogelijk is. Alle geselecteerde accommodaties zijn toegankelijk met rollators, rolstoelen en scootmobielen bij veel is (thuis)zorg mogelijk.

  Divi Flamingo Beach Resort & Casino Bonaire
  Bestaat uit 129 studio’s en appartementen, 8 daarvan zijn rolstoelaangepast (deurbreedte 80 cm).
  De vrolijke Caribische kleuren van dit populaire hotel springen direct in het oog. Snorkel vanaf de pier en ontdek de wondere onderwaterwereld of schrijf u in voor een cursus bij de duikschool. Bar ‘Balashi’ is het gezellige middelpunt van het resort en op vrijdag ‘the place to be’ tijdens het happy hour. Wandel naar het sfeervolle centrum van Kralendijk, u bent er zo.

  Studio RoRo Bonaire
  Is een luxe vrijstaande bungalow, geschikt voor 2 à 3 personen. Een volledig aangepaste rolstoel studio (deurbreedte ingang 110 cm, badkamer 87 cm), van alle gemakken voorzien. Ligging op 10 minuten afstand van zee en 15 minuten van het centrum van Kralendijk.

  Tenerife
  In het zuidwestelijke deel van het prachtige Canarische eiland Tenerife, in Los Cristianos, ligt het Spa en Sporthotel Mar y Sol. Het hotel is volledig barrièrevrij gebouwd in een authentieke Spaanse stijl met trapvormige verdiepingen. Hier beleeft u een heerlijke en levendige vakantie voor alle gasten, met of zonder handicap, in een omgeving zonder drempels.

  Het resort heeft 234 rolstoelkamers, u kunt kiezen uit 6 verschillende types. Er is voor elk wat wils en u kunt uw activiteiten afwisselen met de vele restaurants, winkels en spa.

  Gekwalificeerde instructeurs die speciaal zijn opgeleid in duiken met gehandicapten zullen u door de exotische landschappen van de tropische zee leiden en u de diversiteit van het leven laten zien.

  De mogelijkheid om vrij te kunnen bewegen of rechtop te kunnen staan is een onbeschrijfelijke ervaring voor iedereen met een gedeeltelijke verlamming. Voor mensen met een lage dwarslaesie is het zelfs mogelijk om via een dolfijnzwemslag met een monovin om met de benen te zwemmen.

  Door het effect van de gewichtloosheid in het water is de resterende lichaamskracht soms genoeg om zelfstandig te kunnen bewegen. Dit kunnen uw eerste bewegingen in jaren zijn! Vele mensen hebben voordeel bij deze therapie omdat zelfs zwemmen met drijfmiddelen de spieren en coördinatie van de gehandicapte zwemmer kunnen overbelasten.

  Lichaamsfuncties als ademhaling en bloedsomloop verbeteren. De bewegingen in het warme water dragen bij aan voorkoming van samenklonteren van botweefsel waardoor stijfheid van de wervels kan ontstaan, verder vermindering van spasmen en verbetering van de balans en de spierkracht. De druk van het water verbetert de bloedsomloop.

  Duiktherapie voor mindervaliden draagt bij aan het gevoel van welzijn, iets dat moeilijk benaderd kan worden door de gebruikelijke therapiemethoden. Gun uzelf een duikvakantie en boek uw vakantie.

  Met handicap en rollator, scootmobiel, rolstoel of zorg op vakantie? Auto? Trein? Vliegtuig?
  Ook met fysieke beperkingen is bij Stichting Aangepaste Reizen Vakanties voor Gehandicapten van alles mogelijk!!

  Barrièrevrij bewegen zwevend door het water